Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy lehet sima kottáról...

Nincsközödhozzá kérdése:

Hogy lehet sima kottáról gitár dalokat játszani?

Figyelt kérdés
Ezt szeretném megkérdezni tőletek, mert nem tudom ,hogy-hogy kell.

#dal #zene #gitár #kotta #sima kotta
2014. okt. 2. 19:29
 1/9 anonim ***** válasza:
Úgy érted, hogy kottát olvasni gitárra? Azt úgy kell, hogy először bemagolod, hogy az üres húrokat hol jelöli, aztán pedig ehhez kell "hozzáadni" hangokat, félhangokat.
2014. okt. 2. 19:34
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Jujjj az sok lenne. Te azzal játszod?
2014. okt. 2. 19:41
 3/9 anonim ***** válasza:

Van egy régi vicc:

Hogyan lehet lehalkítani egy gitárost? Elé teszel egy kottát. :)

2014. okt. 2. 19:58
 4/9 A kérdező kommentje:
:D
2014. okt. 2. 20:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Régebben klasszikus darabokat játszottam kottából, és nekem a tanárom ajánlotta ezt a módszert.:)
2014. okt. 3. 14:42
 6/9 anonim ***** válasza:
Persze nekem több hétig tartott kottából megtanulni egy egyszerű számot is, de ez csak a gyakorlás hiányának tudható be, biztos ment volna, csak meguntam, nem akartam vele foglalkozni. :D Manapság inkább tabból tanulok, egyszerűbb, viszont nagy hátránya, hogy nagyon kevés infót tartalmaz, tehát ha nem hallgatod meg a dalt ötvenmilliószor, akkor nem mész vele semmire, kottánál viszont nincs ilyen, az minden apróságot tartalmaz.
2014. okt. 3. 14:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Én kezdetben halványan ceruzával a hangjegyek alá írtam a hangok betűjelét, majd ha már megtaláltam a húrokon, kiradíroztam :-) Én is jobban szeretem a kottát, azért amit a 6. írt.
2014. okt. 4. 10:14
 8/9 anonim ***** válasza:

Viszont a 6.os válaszhoz tegyük hozzá. Ez nem általánosságban igaz, hogy a tab kevesebb infót tartalmax, csak annyi igaz, hogy tabhoz ritkábban szoktak sok infót írni.

Ugyanannyi infót tartalmazhat a tab is mint a kotta. Annyit, amennyit beleírnak:)

2014. okt. 5. 20:54
 9/9 anonim ***** válasza:
...vagy guitar pro :D
2014. okt. 6. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!