Nincsközödhozzá kérdése:
Hogy lehet sima kottáról gitár dalokat játszani?
Figyelt kérdés
Ezt szeretném megkérdezni tőletek, mert nem tudom ,hogy-hogy kell.2014. okt. 2. 19:29
1/9 anonim válasza:
Úgy érted, hogy kottát olvasni gitárra? Azt úgy kell, hogy először bemagolod, hogy az üres húrokat hol jelöli, aztán pedig ehhez kell "hozzáadni" hangokat, félhangokat.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Jujjj az sok lenne. Te azzal játszod?
2014. okt. 2. 19:41
3/9 anonim válasza:
Van egy régi vicc:
Hogyan lehet lehalkítani egy gitárost? Elé teszel egy kottát. :)
4/9 A kérdező kommentje:
:D
2014. okt. 2. 20:25
5/9 anonim válasza:
Régebben klasszikus darabokat játszottam kottából, és nekem a tanárom ajánlotta ezt a módszert.:)
6/9 anonim válasza:
Persze nekem több hétig tartott kottából megtanulni egy egyszerű számot is, de ez csak a gyakorlás hiányának tudható be, biztos ment volna, csak meguntam, nem akartam vele foglalkozni. :D Manapság inkább tabból tanulok, egyszerűbb, viszont nagy hátránya, hogy nagyon kevés infót tartalmaz, tehát ha nem hallgatod meg a dalt ötvenmilliószor, akkor nem mész vele semmire, kottánál viszont nincs ilyen, az minden apróságot tartalmaz.
7/9 anonim válasza:
Én kezdetben halványan ceruzával a hangjegyek alá írtam a hangok betűjelét, majd ha már megtaláltam a húrokon, kiradíroztam :-) Én is jobban szeretem a kottát, azért amit a 6. írt.
8/9 anonim válasza:
Viszont a 6.os válaszhoz tegyük hozzá. Ez nem általánosságban igaz, hogy a tab kevesebb infót tartalmax, csak annyi igaz, hogy tabhoz ritkábban szoktak sok infót írni.
Ugyanannyi infót tartalmazhat a tab is mint a kotta. Annyit, amennyit beleírnak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!