Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Csöves gitárerősítő használata...

Csöves gitárerősítő használata helyesen hogyan?

Figyelt kérdés
Vettem egy csöves fejet ládával. Viszont mivel eddig még nem volt dolgom ilyesmivel mert tranyós kombóm volt, szeretném megtudni hogyan kell helyesen használni? Gondolok itt elsősorban a ki,-bekapcsolásra Power Standby használatára, sorrendjére, mikor mennyit kell várni, arra hogyan tudom leginkább megkímélni a csöveket. Arra hány ohm-on használjam a ládával? A fejet tudom 4-8-16 ohmra kapcsolni, a láda mono/stereo. Mono-n az egyik jack bemenet 4ohmot, a másik 16ohmot tud. Melyiket érdemesebb használni? Melyikre érdemesebb kapcsolni? Mi a különbség? A ládán a 2 jack bemenet mellett van Bright Norm Dark 3állású kapcsoló, illetve a középen egy gomb Lift GND. Ezek mire valóak pontosan? Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
2014. szept. 25. 15:17
 1/1 anonim ***** válasza:

Bekapcsolás: Fűtés be... minimum fél perc és jöhet az anód fesz.)

Kikapcsolás: anódfesz lekapcs... 3perc kihül a végfok csőfej és fűtés kikapcs. Egyébként ropogna.)

A lényeg hogy ne kapcsolgasd gyakran a fűtést, vagy inkább ne egyszerre a kettőt mert a bias miatt rettenetesen megszaladhat a végcső és idejekorán cserélheted, valamint hogy ne terheld a végfokot alacsonyabb impedanciájú hangládával. Tehát pl. 16 ohmos kimenetre 4-8ohmosat. A többi az erősítő manualjában van leírva, én látatlanban nem tudom pontosan.

2017. ápr. 16. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!