Gitározni tanulnék, de segítség és vélemények kellenének? Bővebben lentebb.
Igen, nem, azt nem tidom, 31, illetve 300 000 liter.
Először is... Ha azért veszünk meg egy hangszert, mert az valakié volt, akkor azt kirakjuk a falra és nem nyúlunk hozzá.
Ettől függetlenül gitározni megtanulni jó ötlet és támogatandó.
Az, hogy tanárral vagy tanár nélkül, az vallás kérdése, én megtanultam magamtól gitározni, de nekem volt rá időm, ráadásul úgy csináltam, hogy közben az összes többi alaphangszeren játszom, szóval volt rá időm. Ha záros határidőn belül akarsz gitározni tudni, nem árt egy tanár, de egy jó, aki tényleg tanít, nem egy haver, akivel el lehet sörözgetni közben. A "hány óra" kérdésedre válaszolva úgy akkordozásra legalább 1, de inkább másfél év, minden más meg évek. Hangsúlyozom: évek.
bármikor érdemes elkezdeni
ha meg tényleg csak saját magadnak szeretnél gitározni, akkor nem kell skálákkal meg egyéb bonyolult technikákkal foglalkoznod, elég ha elsőre megtanulsz 1-2 akkordok, 1-2 kromatikus új gyakorlatot, hogy megszokd a húrok lefogását, közben meg 1-2 egyszerű gitár riffet gyakorolhatsz, és attól függően mennyit gyakorolsz 1-2 hónapon belül megtanulhatsz egy csomó egyszerű számot (akusztikusból nagyon sok van mivel elég ha tudsz 3 akkordot azzal már egy csomó számot el tudsz játszani, de talán még egyszerűbbek a punk számok ha elektromoson nyomod (pl ramones) ).
Szerintem a legelején fölösleges tanárhoz járni, mert az alapvető dolgokat (sőt most már a haladót is) megtanulod könnyedén az internetről is, igazából tanárra akkor van a legnagyobb szükség amikor elakadsz valamilyen szinten és már nem tudsz magadtól tovább fejlődni.
Persze ha ragaszkodsz hozzá abból se lesz baj, de ő is csak ugyanazokat a dolgokat fogja tanítani az elején amit 100 másik ember a youtubon.
A másik érv, hogy várj még a gitártanárral, hogy ha esetleg megunnád 1-2 hónap után, akkor fölöslegesen dobtad ki a pénzt..
Én külömben már 2 éve tolom a gitárt, egyedül tanulom és még szerintem sokáig nem lesz szükségem tanárra (egyik ismerősöm ugyan akkor kezdett el gitározni mikor én, viszont már kb fél év után elkezdett tanárhoz járni (1óra 15 euró!) hetente, és hát őszintén nem mondanám hogy jobb nálam, ugyan van sok olyan dolog amit jobban tud, de ez fordítva is igaz, mivel annyi különböző skála, technika létezik, hogy nem lehet mindegyiket egyszerre fejleszteni.. szerintem ez itt főleg az akaraton és a motiváción múlik, sok, sok motiváció...
Hát mindenki a 0-ról kezdi, szóval ezen ne kell izgulnod.
Keress rá a gitáregyetemre, van 1-2 hasznos videó ami az elején nagyon jól jön, de későbbiekben már csak angolul találsz jó oktató videókat (youtobon a legjobb marty shwartz).
Velem ez úgy volt hogy kölcsönkértem egy havertól akusztikus gitárt, de az country gitár volt, tehát a klasszikus gitárnál nagyobb és vastag fémhúrokkal.. szóval nem tudtam lefogni rendesen a húrokat.. ezért aztán kb 2 hétre rá vettem elektromos gitárt (használtan elég olcsón találsz).. Szóval ja, ha akusztikust akarsz abból mindenképp nejlon húrosat szerezz... elektromos gitárnál meg kelleni fog erősítő is szóval az alapból több pénz lesz de még úgy se vészes..
A legjobb lesz ha kölcsönkérsz valakitől egy akusztikust, mert elején úgy is csak alap akkordokat meg ujjgyakorlatokat fogsz tanulni szóval mind1. Aztán majd ha 1-2 hét múlva is érdekelni fog a dolog akkor vegyél elektromosat.. az annyival érdekesebb hogy ugye mivel elektromost, ezért az erősítőn keresztül lehet torzítani a hangot, tehát elkezdhetsz rajta egyszerű rock számokat tanulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!