Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Amerikából rendelt használt...

Amerikából rendelt használt hangszerrel kapcsolatban érhet meglepetés?

Figyelt kérdés
Van egy kedvenc modellem ami itthon csak balkezes változatban árulnak 325 Ft-ért, de ebayen már 200ért találtam jobbkezes változatot (tokkal, szállítással). Tapasztaltabb hangszervásárlók és szakértők mit javasolnak?

2014. szept. 15. 16:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Dehogy, amerikában a kerítés is kolbászból van.
2014. szept. 15. 16:45
 2/15 anonim ***** válasza:
Számítsd rá a vámot és a 27% ÁFÁ-t.
2014. szept. 15. 17:31
 3/15 anonim ***** válasza:
Kíváncsi lennék, mi ez a nagy biznisz, tudnál mutatni egy linket hozzá?
2014. szept. 15. 17:35
 4/15 A kérdező kommentje:
Csak simán rákerestem ebayen. Egyszer voltam kint egy nagyobb hangszerboltban és nagyságrendekkel olcsóbbak voltak a csúcsmodellek mint itthon. Meg persze használt.
2014. szept. 15. 18:00
 5/15 A kérdező kommentje:
*325000 Ft :D bocsi
2014. szept. 15. 18:02
 6/15 anonim ***** válasza:

Ja ez általában úgy van, hogy a delikvens rákeresek ebayen, de fel sem tűnik neki, hogy ez lezáratlan aukció, vagy hogy onnan még milyen plusz költségek jönnek a vételárra.

Így születik a napi 100 "amerikában tényleg csaa 500 forint az ájfón?" jellegű kérdés is.

2014. szept. 15. 18:18
 7/15 anonim ***** válasza:

Igen, mondjuk nem árt megnézni, hogy:

1. Valóban "worldwide shipping" van-e és hogy mennyi is konkrétan a szállítás Magyarországra.

2. Kiszámolni,hogy ezzel együtt és a kb. 30%-os Vám és ÁFA plusszal is megéri-e, főleg ha figyelembe vesszük a szállítással járó kockázatot.

3. Fel lehet készülni akár egy hónapos szállítási időre, egyrészt eleve lassú (sima postával akár 2 hét is lehet, ha nincs szerencséd), meg a vámosok is eltökölnek vele egy darabig.

És kell legyen PayPal-od, hogy fizess. Ja, és akkor számold bele a forint-dollár átváltási árfolyamrést is.

2014. szept. 15. 18:25
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Mindent kiszámoltam és azért nem tartom lehetetlennek hogy egy 900 dolláros gitárt valaki 700 körül adjon el pár év használat után.
2014. szept. 15. 19:53
 9/15 anonim ***** válasza:

Persze, ez lehetséges, csak vigyázz azokkal, amit írtam.

Sokan még azt is megkövetelik, hogy valakinek legyen legalább 3-5 pozitív minősítése az ebayen ahhoz, hogy licitálhasson.

És mindenképpen előzetesen már legyen használható PayPalod.

Meg azzal is tisztában kell lenned, hogy használt cuccnál tiéd a rizikó, ha nem azt kapod, amit vártál. legalábbis elég nehéz reklamálni ekkora távolságból.

2014. szept. 15. 21:18
 10/15 A kérdező kommentje:
Ezekkel mind tisztában vagyok, rengeteg pénzt költöttem már ebayen :D Csak magával a hangszerrel kapcsolatban voltak készségeim.
2014. szept. 16. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!