Mi a fő különbség a klasszikus és akusztikus gitár közt?
1. Már százszor kérdezték ezt, miért nem nézed meg a válaszokat?
2. Mind a kettő akusztikus gitár, mivel akusztikusan erősíti a húrok rezgését. Csak hibásan a fémhúros gitárt nevezik a hozzá nem értők akusztikusnak...
3. Nincs olyan, hogy "melyik jobb".
Más.
4. Amit te akusztikusnak nevezel, az többnyire nagyobb, vékonyabb a nyaka, a fogólap enyhén domború (nem mindig), fémhúrokat használ és fényesebb, erősebb a hangja.
A klasszikus gitár általában kisebb, nejlonhúrokat használ és a nyaka szélesebb, a fogólap sík, a hangja lágyabb.
Egyébként meg attól függ, milyen zenét szeretnél játszani. Ha mondjuk inkább klasszikus vagy latin jellegűt, akkor a nejlonhúros klasszikus gitár ajánlott, ha meg rock-pop-folk-stb. könnyűzenét, akkor a fémhúros.
Klasszikusnak valamivel puhábbak a húrjai, a fémhúroshoz talán kicsit nehezebb hozzászokni, mire megkeményedik az ujjad végén a bőr és nem fog fájni.
"Klasszikusnak valamivel puhábbak a húrjai, a fémhúroshoz talán kicsit nehezebb hozzászokni, mire megkeményedik az ujjad végén a bőr és nem fog fájni." ... de ez nem lehet szempont választásnál, ne legyünk már puhap*csök :D
(tudom, hogy nem ezért írtad, de van aki képes csak emiatt nylon húrosat venni, miközben a fém húros sokkal jobban tetszik neki.)
Első válaszoló, abban igazad van, meg kellett volna néznem a korábbi kérdéseket.
Azért tettem fel a kérdést, mert nem értek hozzá.Szerintem itt többnyire azért kérdeznek.
Azért köszönöm a válaszokat.
Az én értelmezésemben ez az oldal nem azért van, hogy mindenki azonnal feltegye azt a kérdést, ami eszébe jut.
Szerintem értelmes ember először utánanéz saját maga, hogy van-e rá válasz, utána ha kimerített minden lehetőséget arra, hogy saját maga megtalálja, akkor jön ide.
Úgy látom mostanában az emberek kezdenek leszokni az önálló gondolkodásról és problémamegoldásról és a legalapvetőbb internetes kereséseket sem képesek elvégezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!