Néhány saját zenémre lennék kíváncsi kinek hogy tetszik?
https://www.youtube.com/watch?v=rODSIP6psA8&=&itct=CCIQpD..
https://www.youtube.com/watch?v=X9CLRG_j9LM&=&itct=CCUQpD..
Szokásos live hallgatásos gépelés:
Little Pretty Hard
Nincs szinkronban az LFO a ritmussal, érdekes is lehetne, de pont nem az, hanem zavaró.
A string túl disszonáns ahhoz képest, amilyennek lennie kéne.
Túl korai egy kiállás ehhez a stílushoz.
A bevágott angol szöveg jó lesz, csak ne ismétlődjön, hanem a mondat egy másik fele legyen!
Ja, és elrontja az, hogy a basszus nincs szinkronban.
Ez a rész szimplán unalmas.
Megint kiállás van, érdemtelenül, mert nem történt semmi, amit ki lehetne pihenni. Fogadok, hogy mindjárt ugyanúgy folytatódik.
És tényleg.
Megint kiállás, tényleg???
Ja, hogy ez ending.
És tényleg az.
És ennyi.
Ez a szám 1 pattern, 10 másodperc az egész, csak szétosztottad sávokra, és váltogatad.
Kezdő hiba.
Se eleje, se vége, se tartalma. Kevés. Nagyon kevés.
Következő:
Ez a Tr-808 hangzás már 80-ban is szar volt.
Most volna kedvem megfordítani és visszalassítani, hogy mi ez a szöveg, de annyit nem ér az egész.
3 hangos bassline, de nem is bassline, mert valmi leaddel van.
Ó, csellók.
Ó, zongora.
Várok kicsit, hogy hogy áll össze.
Nem is kicsit.
Hát, ha ez beindulás, akkor fos, barátom.
Hmmmmmm...
Még mindig csak a fent függő stringek a bassline-nal.
És elérkeztünk a második kiállásig, de nem tartott sokáig.
Ha nem haragszol, ezt most kikapcsolom.
Őszonte vélemény?
Ez pont olyan, mint amint mindenki összerak, amikor hozzájut egy ilyen programhoz. Az, hogy nem szól sehogy, nem minősíti a számot, csak a hangmérnöki teljesítményt, szóval azt kiveszem az értékelésből, a nagyok is elviszik kevertetni és masterelni a cuccaikat. A baj az, hogy ez a 2 szám semmit sem nyújt. Ez még nem lenne baj, mert így még elcsúszna egy ambient buliban, de sajnos túlságosan krakofón ahhoz, hogy élvezető legyen.
Ennyi negatívum után szükség lenne néhány pozitívumra. Megpróbálok összeszedni párat...
A hangszerelés nem rossz, mármint a hangszínek szarok mind, de a hangszerek választása nem rossz. Nem ártana letölteni egypár jóféle Refillt vagy VSTi-t, amik szólnak valahogy, és úgy írnivalamit, ami nem ennyire kiszámíthatóan semmilyen. Ennyi, sorry.
Most, hogy így elolvasom, amit írtam, kicsit keménynek tűnik, de ne vedd elkaszálásnak, én látom benned a lehetőséget, de ahhoz sokkal-sokkal-sokkal-SOKKKKKKKAL több egyéniséget kell belevinned.
Nem sorolnám fel mindet, az összes 90-esévektől kezdve hallott elektronikus zene, amit hallottam a viszonyítási alapom.
Az uccsó, amit linkeltél, jól indul, de nekem nagyon hirtelen ellaposodik, én nem korai kiállással, hanem mondjuk építkezéssel hoznám fel az új hangszereket. És azt a xilofonszerűséget odébb raknám egy kvinttel, hogy stimmeljen a nyuppogásra, de ez már a te művészi szabadságod.
"cs-cs-cs-cs" :)
Nekem a három közül ez tetszik még a legjobban, ez már el tud csúszni egy Sziget Ambient sátorban.
Szerintem annyira nem rossz mint ahogy leírta a sárga földig itt valaki. Tényleg szolfézsileg és zenei összeszerkesztésileg nem a legjobb de a hangszerek, hangszínek, VST-k jók nagyon. És a kimeneteli minősége is jó.
Ha érdekel itt az én ambientem: https://www.youtube.com/watch?v=qpZiWWUEdFE
Tudom amatōr vagyok, ezeket a zenéket egy p2-essel, ès reason 1- el csináltam tízenéves koromban. Mivel én még valódi hifin, eredeti lemezeket hallgattam kb '90 töl próbáltam hallásomra támaszkodva azokhoz felhozni a hangminōséget. Szerintem sem sikertelenül. Fōleg ahhoz képest milyen gyatra mastereléssel adnak ki manapság neves kiadók is zenéket. Sajnos.
Lefüleltem az ambient zenédet. Hangminōséggel nincs baj, és hozza is a stílus jegyeit. De semmi különös. Sok sikert,és örömzenélést azért a jövōben neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!