Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » El tudná valaki magyarázni az...

El tudná valaki magyarázni az elektronikus zene műfajait?

Figyelt kérdés
van egy csomó, hose, deep house, trance,electro, dnb, meg mittudomén de nem tudom megkülönböztetni őket :D
2014. aug. 24. 22:09
 1/2 anonim ***** válasza:

ezt elmagyarázni nem lehet, teljesen más a ritmusképlet! a dnb pl tört ütem, míg a techno nem.

hallgass bele és majd meg tudod, de ha amúgy nem hallgatsz ilyen zenéket, akkor nem tök mindegy? nem kell felismerned!

amúgy pár éve bevezették az EDM kifejezést (eletronic dance music) ez bármilyen elektronikus zenére rámondható! (amúgy többnyire a "lakosságira" használják).

most ha valaki pl breakbeatet, drum'n basst és hiphopot szeret, az lehet, hogy mondjuk még a houset, vagy a technot felismeri, mert akár van 1-2 zene, ami tetszik neki, de pl a goát és a trancet nem biztos, hogy meg tudja állapítani, azokra azt mondja, hogy "szar". ennyi :)

ha nem dolgozol a "szakmában", nem vagy producer, szórakozó hely tulajdonos, programszervező, újságíró, stb. akkor nem kell tudnod, egyáltalán nem ciki, ha nem tudod, vagy azt mondod rá, hogy elektronikus zene.

amúgy kb a drumandbass a legkönnyebben felismerhető, az nagyon jellegzetes.

2014. aug. 24. 22:28
 2/2 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Amugy csak az zavar hogy annyi féle fajta műfaj van és nem tudom megmondani hogy ez most micsoda, mindegyiket le elektronikus zenézem :D De akkor majd ezentúl használni fogom az EDM kifejezést is :D
2014. aug. 24. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!