Melyik a jobb, elektromos vagy a basszus gitár?
Egyrészt rossz kategóriában van, de majd a moderátorok elintézik.
Másrészt pedig úgy általában a gitár, jobban tapadnak rá a csajok :)
Nincs olyan hogy melyik jobb. Mindkettő fontos része a zenének.
Am meg hülyeség hogy jobban tapadnak rá a nők. Egyrészt mert az átlagember a legtöbbször nem tudja mi a különbség a basszusgitár és a szólógitár közt. Ha meg tudja az se biztos hogy a gitárost választja mert a basszerosnak jó az ujj technikája, hosszabb a hangszer nyaka és a nőket meg szokta bizsergetni a dögös mély hangzása. :D (igen, basszeros vagyok :D)
Ha zenekarban akarsz játszani akkor basszert vegyél mert gitárost minden sarkon találsz. De ezt neked kell eldöntened. Próbáld ki mindkettőt. :D
Így igaz, nincs olyan, hogy egyik jobb, másik rosszabb.
Az elektromos gitárral jobban előtérbe lehet kerülni mondjuk koncerten, de esetleg jobban le is lehet égni vele, ha rontasz, épp ezért. :)
Szeretem a zenét pláne a gitárt a szólót a basszust főleg
mivel igen drága jószágok ezért készítettem egy basszus gitárt csak a húr készlet és a 4 kulcs került 7000 ft,készült mellé egy erősítő régi rádióból kivett csak elektron cső és néhány alkatrész,Barátim állítják zenekarban is eljátszhatnék vele a kitűnő hangminőség miatt,csak azért írtam nem kell rögtön tízezreket költeni
tisztelettel aramis
Tisztelettel, de ennek mi köze a kérdéshez?
Egyébként meg egy hangszer minőségét nem a baráti társasággal kell értékeltetni, hanem egy hangszerésszel vagy profi zenésszel.
Én játszom mind2-n. Megmondom őszintén, zenekarba csak basszussal kerültem be, ugyanis gitáros annyi van hogy ha 10 embert megkérdezel az utcán abból 4 gitározik :)
Am a kettő teljesen más! Teljesen máshogy kell hallani a zenét, és más szerepben is kell zenekarba helytállni. Attól hogy ugyanúgy néz ki (sok ember a különbséget se tudja) nagyon más a kettő :)
Ha azon gondolkozz hogy elkezded az egyiket előtte nézegesd meg jó alaposan mindkettőt és dönts hogy neked melyik tetszik jobban. Amúgy én 1 évig tanultam sima gitáron, majd ott kezdtem el a basszust. Nem a technikák nehezek, hanem megszokni hogy teljesen máshogy kell a zenét felfognod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!