Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Tönkremehet egy gitár attól...

Tönkremehet egy gitár attól hogyha túl vastag húrokat használ az ember túl magas hangolásra?

Figyelt kérdés

2014. aug. 9. 18:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Előző.

Nem Drop D-ről beszéltünk hanem Drop C-ről..

De még mindig - mint mondtam- rengetegen használnak 11-12es húrokat normál hangoláshoz, nincs ebben semmi "extra feszes" dolog.

Igen, jó feszes, nem nyúlik úgy mint ha 9-es lenne, de teljes mértékben használható.

2014. aug. 10. 13:19
 12/21 anonim ***** válasza:
én 12-es húrokat Drop A# hangolásra használok, szal drop D re az már elég játszhatatlan kategória... 12-es húrt használni alap hangolásra az meg egyszerűen ostobaság...
2014. aug. 10. 13:53
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

Te miről beszélsz?? Mi az hogy játszhatatlan? :D

Akkor szerinted a rengeteg ember aki 12es húrt használ annak játszhatatlan a gitárja? És még ostoba is mert ő ilyet használ normál hangolásban?

Te vagy ostoba ha ilyeneket írsz, nem igazán vágod a témát.. Akkor inkább ne szólj bele.

2014. aug. 10. 13:58
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
Sőt... ha megnézel egy átlag 12es készletet. 52-es a vastag E húrja. Hát az nemhogy nem "túl vastag" de az egy tök normál hangoláshoz illő vastagság. Max a vékony húrokat tudod nehezebben nyújtani. De tökéletesen kivitelezhető, és azért a hangja odatesz, egy 9-10es készlethez képest.
2014. aug. 10. 14:02
 15/21 anonim ***** válasza:

Te fogtál már valaha gitárt a kezedben?

Nem lehetetlen játszani rajta, de nem véletlen, hogy szinte senki nem használ 12-es húrokat.

Jó a hangja, de kényelmetlen, nem értem mit nem tudsz ezen felfogni.

Az összes gitárhíró is nem véletlenül használ 9-es, nagy ritkán 10-es húrokat.

2014. aug. 10. 14:05
 16/21 anonim ***** válasza:
dobálózol itt a "csomó gitáros aki 12-est használ alapra" szöveggel de egy konkrét példát sem tudsz mondani hacsak nem a gitármester haverjaidról beszélsz:D szal valójában nem mondtál semmit , és valószínűbb hogy jobban értek hozzá mint te... és tapasztalatból beszélek nem vitatkozni van kedvem... egyszerűen már a feszítést sem bírná a húr már C-nél is olyan feszes egy 12-es húr hogy hajlítani is nehézkes E-nél meg több mint valószínű hogy el is pattanna az első pengetésnél , maximum egy nagyon puha 11-est még csak csak elbírna de az is ostobaság továbbra is mert felesleges ilyen vastagságot használni ilyen hangolásra semmilyen "dögösséget" nem ad hozzá, ez vicc :D
2014. aug. 10. 14:13
 17/21 anonim ***** válasza:
ja és szakértőkém a 12-es húroknak 56-os a legvastagabb húrja ;)
2014. aug. 10. 14:15
 18/21 anonim ***** válasza:
61%

Miért, szerinted minden márka ugyanolyan vastagságból pakol össze egy adott készletet? Megsúgom, nem :P Igen, biztos van amiben 56-os az E húr..

Én se győzködni akarlak, meg miért kéne példákat mondanom? Meg bizonygatni hogy igazam van? Közöltem egy tényt, hogy sokan használnak 11-12 körüli húrokat normál hangolásban.

Így az a kijelentés hogy "játszhatatlan", az így nagyon nem igaz. Kinek mi jön be.

Az hogy annyira feszes lenne hogy elszakad a húr, az még neharagudj de mégnagyobb hülyeség.. messze van attól hogy a feszessége miatt elpattanjon.

Ennyi a téma. zárjuk le

(zárójelben egy hatalmas taps és röhögés mert a -Matthew- névhez itt nagyonsokan azt kapcsoljuk, hogy "a srác aki mindig okoskodik valamit de oltári nagy baromságokat ír általában gitáros témában") :D

2014. aug. 10. 14:33
 19/21 anonim ***** válasza:
az én nevemen lehet jót röhögni , (pont az ilyen fotelszakértő fajtának mint neked) és valóban vannak vegyes húrösszepakolások , de akkor is ez a standard... és előttem csak 3-an mondták kb. hogy hülyeségeket írkálsz . szóval szerintem is zárjuk le mert én is jót mulatnék a neveden ha lenne... :D
2014. aug. 10. 14:52
 20/21 anonim ***** válasza:
11-12-es húrokat max jazz gitárosok használnak normál hangolásban vagy akik a föld alá akarják hangolni a gitárjukat, hogy a vakondoknak játszanak. Kötve hiszem, hogy a kérdezô jazzt akarna játszani.Azért megnézném, hogy egy 12-es húrkészlettel normál hangolásban hogy tudsz megoldani meg akár egy fél hangos nyújtást is, hacsak nem operáltatsz acélbetétet az ujjaidba...:)Ja, és más nevét fikázni és általánosítani szánalmas próbálkozás, igaz nem meglepô, ha az illetô iq-ja mínusz elôjellel kezdôdik...
2014. aug. 11. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!