Tudnátok mondani 10 zenei albumot, ami rátok nagy hatással volt?
És hogy melyikről mi a véleményed. Kort és nemet is írhattok.
az enyém, nem sorrendben:
Pink Floyd - Dark Side of the Moon (Imádom az atmoszféráját)
Led Zeppelin - Houses of the Holy (Első album volt, amit megszerettem a régebbiektől)
Korn - Follow the leader (Az ő zenéjüktől kezdtem rockot és metált hallgatni)
Hiperkarma - Hiperkarma (örök kedvencem)
Cage the Elephant - Melophobia (Változatos, mindig látok újat benne)
Phoenix - Wolfgang Amadeus (Nagyon megnyugtat, elvarázsol)
Beatles - Sgt pepper (Hát, ez is varázslatos :D)
Radio Moscow - Brain Cycles (Remek pszihedelika, régi nagyágyúkat idézi)
Shpongle - Are You Shpongled (Ettől repülök :D)
The xx - xx (Nagyon megfog a melankólikája és a stílusuk)
+1: Wolfmother - New Crown (Mert most ezt hallgatom :D)
17F
2014-08-12 15:46
Az Once a Nightwish-tól, nem?
Amúgy gratula kérdező, hogy ilyen fiatalon ilyen jó zenéket hallgatsz, a Dark Side Of The Moon nekem is az egyik kedvenc. Mellette mondjuk még a The Rise and the Fall Of Ziggy Stardust and the Spiders from the Mars-ot mondanám David Bowie-tól, a Radiohead-től O.K. Computer, In Rainbows, Porcupine Tree Deadwing, Depeche Mode Black Celebration, ja meg még a Pink Floyd-tól simán mehet a The Wall vagy a Wish You Were Here.
Na nézzük:
Black Sabbath - Cross Purposes (ez indított el a Heavy Metal felé)
Beatles - Revolver (mert ez volt az első élmény életemben, hogy egy dalnak nem kötelező a szerelemről szólnia)
BATHORY - Blood Fire Death (az első black metal élmény)
Richard Wagner - Brass at Valhalla (amikor kiderült, hogy a Heavy Metal évszázados műfaj)
Metallica - Ride the Lightning (ezért kezdtem el olvasni klasszikus irodalmat)
Manowar - Kings of Metal (azaz mit is jelent a szívvel-lélekkel kifejezés)
Slayer - Reign in Blood (no comment)
Skepticism - Stormcrowfleet (itt tudtam meg, hogy ami hpsszú, az nem biztos, hogy unalmas)
Pink Floyd - Atom Heart Mother (hogyan illeszkednek természetes zajok a zenébe)
A. E. Bizottság - Jégkrémbalett (aki rájön, miért, aközött kisorsolok egy fél nyomást)
Nagyon tetszik a kérdésem. És a válaszok annál inkább. Látszik, hogy akinide írt, azt a zene tényleg megfogta, és szinte mindegy hogy mit is írt, azt azért, mert számára tényleg fontos. És ez a lényeg.
M:-)asrészről örömmel töltött el valamennyi együttes albuma amit írtatok, mert zömével ismerem őket, szeretem őket. Néha bűntudatom van hogy nem említettem meg én se a Radioheadet, bár inkább együttes szinten vannak nálam. Nem tudnék egy albumot se mondani tőlük, mert mindben megfog valami. Floyd ugyanúgy...
Mostanában többet nyitok amúgy az elektrónikáért. Már régebben is elvoltam a Kraftwerkkel, de mostanában nagyon átjárt a láz, és hihetetlen az ő tevékenységük számomra... New Order is nagyon bejön mostanság. Ohh, és a Goa zenék... hihetetlen nyugalmat adnak, bár a drogfogyasztás annyira nem vonz...
Pedig na... 18 lettem, nincs bűntudatom ha Cannibal Corpse-t hallgatok, vahy nem is tudom... a Vaginal Penetration odf an Amelus with a Musty Carrot nevű bandát nem ajánlom már... csak betegeknek... Ellenben Ace Venturát, Ott-ot, 1200 micrograms-ot ajánlok sokaknak.
Kaya Project. (Y) Nujabes... Chemical Brothers és Crystal Method. Foals, Foster the People, Sly and the family stone... meg nyuh... egy csomó királyság van a világban ami zene... bárcsak ismerhetném mind.
Led Zeppelin- Mothership (válogatás album, sok jó szám van rajta, első LZ lemezem), Houses of the Holy (iszonyat jó, kicsit progresszív vonal, IV. (a legszebb lassú számot tartalmazza)
Metallica- Ride The Lightning (Fade to Black róla gyönyörű szám, sajnos néha azonosulni is tudok vele, The Call of Ktulu nagyon szép istrumentális, For Whom the Bell Tolls nagyon ott van, a többi meg, csak jó)
Master of Puppets ( Welcome Home szövege brilliáns, többi is jó szám)
Megadeth- Youthanasia ( jó riffek, hangzatos számok, egyik kedvenc 'Deth albumom)
Guns N' Roses- Appetite for Destruction (ezzel ismertem meg a Guns-t)
Deep Purple- The Book of Taliesyn (nagyon ritka darab, általában nem szokták ismerni, de én oda vagyok érte), Deep Purple in Rock (a valaha volt egyik legszebb szám van rajta- Child in Time, Machine Head (klasszikusok)
19/lány
Alvin és a Mókusok - Most is ugyan olyan jó
Junkies - SX7
Arctic Monkeys - AM
Queens of the Stone Age - ...Like Clockwork
Sum 41 - Screaming Bloody Murder
Sum 41 - Chuck
Rise Against - Endgame
Hiperkarma - Hiperkarma
Hiperkarma - Amondó
The Black Keys - El Camino
Na nem sorrendben, de amik hatással voltak rám illetve nagyon gyakran hallgatok.
Slayer - Reign in Blood (mai napid a legjobb thrash lemez szerintem)
HammerFall - Crimson Thunder
Bathory - Bathory
Children of Bodom - Hatebreeder
Iron Maiden - Killers
Iron Maiden - Brave New World
Paramore - Riot
Mayhem - Dawn of the Black Hearts
Darkthrone - Transilvanian Hunger
Demonlord - Hellforged
Ezeken kívül még nagyon sok van amit leírhatnék.
Carpathian - Isolation
Converge - You Fail Me
Kylesa - Static Tensions
Death Grips - The Money Store
La Dispute - Wildlife
Touche Amore - Just Exist
Rise Against - Appeal to Reason
Katatonia - Great Cold Distance
The Black Heart Rebellion - Har Nevo
Deepeche Mode - Violator
Érdekes, hogy sokan szeretik a klasszikus rockot, mégsem írta senkit a Queent, nem baj, én írom:)
Szóval:
Queen- Queen I.
Queen- Queen II.
Queen- A Night at the Opera
Metallica- ...And justice for all (már nem hallgatom, de miattuk kezdtem el rockzenét hallgatni)
Deep Purple- Made in Japan
Marillion- Fugazi
Scorpions- In trance
Beatles- Sgt. pepper
Mike Oldfield- Tubular Bells
és újabban ismerkedem a Pink Floyddal, de kedvenc albumot még nem tudnék mondani tőlük:)
1. Hiperkarma - Hiperkarma
2. Hiperkarma - Konyharegény
És még bemondanám simán az Amondót is - Bérczesi Robit a legjobb magyar dalszövegírónak tartom - részemről lényegtelen, hogy mennyiben köszönhető a drogoknak, amit letett az asztalra, akkor is egy zseni -, a zenei világát is nagyon szeretem az albumoknak.
3. Depeche Mode - the Best of
Elég klisé bevágni egy Best ofot, de nagyon szeretem DM-ot, ezen az albumon pedig rajta van az összes kedvencem :)
4. Emancipator - Soon It Will Be Cold Enough
Ezt nem lehet szavakba önteni, ezt meg kell hallgatni, és át kell élni.
5. Guns N' Roses - Appetite For Destruction
Nagyon szeretem gánszékat, ez szerintem a legütősebb albumuk.
6. Quimby - Ékszerelmére
Voltam vagy 6-7 éves, amikor már kívülről fújtam a Halleluját, később tudtam meg, hogy az egész album überkirály. A Quimby karrierjének csúcspontja ez az album, szerintem.
7. Rolling Stones - Let It Bleed
Nemrég kezdtem Rolling Stones-t hallgatni, nagyon megszerettem őket, ezt az albumot pedig bárhol, bármikor.
8. Beatles - Yellow Submarine
Hát ez csak így simán... <3
9. Slash - Slash
Slash is nagy kedvenc, a másik két albuma is nagyon bejöős, de valahogy ennek a hangulata fog meg legjobban.
10. RHCP - Californication
Gyerekkoromtól imádom az RHCP-t, szerintem a Californication a legzsenibb albumuk, habár a 2003-as és 2007-es lemezüket is rommá hallgattam.
(+1: Rammstein - Reise, Reise - a Rammstein egy elég nehéz időszakomon segített át, szerintem a maga nemében zseniális együttes.
+1: Ludovico Einaudi - Divenire
Einaudit is bárhol, bármikor, nem csak ezt az albumot.
+1: Placebo - Loud Like Love)
Leállok a plusz1-ezéssel, pedig benyomnék még párat :)
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!