Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi kell a hang rögzítéséhez?...

Mi kell a hang rögzítéséhez? (elektromos gitár)

Figyelt kérdés
Line 6 POD 2.0-t néztem ki, de gondolom ez nem külső hangkártya, hanem effekt. "minőségi" hangot szeretnék felvenni otthon, olcsón, saját számítógépemen. Guitar rig, amplitube-al próbálkoztam már de nagyon nagy volt a latency és amikor játszottam a gitáron, közbe felvettem, visszahallgatva már csak cleanen szólt a hang és nem torzítottan.
2014. aug. 8. 02:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem egy realtek( alc 883 ) hangkártyám van, már eleve ez volt a középkategóriás gépben, amit vettem, s meg vagyok elégedve vele, amilyen minőségben felvesz. Teljesen tisztán veszi fel a gitár hangját. Soha nem használtam külső hangkártyát. A latencyvel sincs semmiféle gondom, szinte észre sem vehető. Ezt te kell beállítsd az asio driverben. Feltételezem, hogy azt használsz. Az meg, hogy visszahallgatva cleanen szólt, az attól lehet, hogy kalóz verzióval vetted fel, s az nem engerdélyezi az effekt lementését. Ezért szól csak clean hang a mentett állományban.
2014. aug. 8. 11:04
 2/5 anonim ***** válasza:

ha minőségit akarsz felvenni kel egy külső hangkari , ez viszonylag a legjobb ár/minőség arányú és eredeti pod.2 farm is jár hozzá szal szoftverrel sem lesz baj...

[link]

2014. aug. 8. 13:50
 3/5 A kérdező kommentje:

Mindkettőtöknek köszönöm a választ.

Első: igen, kalóz verziót használtam, de akkor mostmár meg van a magyarázat. Csak ugye nem használtam sokáig mert asio driverrel a latencyt ugyan minimálisra tudtam csökkenteni, de akkor is volt fél-egy másodperc kb mire megszólalt, és az elég idegesítő mint tudjuk.

Második: Miután feltettem ezt a kérdést, elkezdtem kutakodni neten, és pont ezt a GX-et találtam és fel is figyeltem rá, mert ugye szoftvert is kapok hozzá. Neten nézegettem videókat, jó a hangzás tetszik. De viszont van picit drágábban UX1 és UX2(ennyi pénzem nem lenne most rá), de ha UX1 és GX között nincs nagy különbség akkor inkább az olcsóbbat venném mert sajnos nem igazán állok most a helyzet magaslatán pénzügyileg. :) Esetleg személyes tapasztalatod van ilyen külső hangkártyákkal? Mert szivesen megfogadnék bármilyen tanácsot. Ezek a külső hangkártyák úgy működnek, hogy számítógépbe bedugom, a kütyübe a gitárt, elindítom a szoftvert, játszok a gitáron és visszahallom a hangszórókból a késés mentes hangot? Vagy még itt is ilyen 30k-s cuccoknál kell szórakozni a latencyvel?

2014. aug. 8. 14:01
 4/5 anonim ***** válasza:
ezzel mát nem lesz észrevehető késés, a hangkarit usb-s kábellel rádugod a gépre a gitárt bekötöd a hangkariba a podban beállítod a kívánt hangzást és a hangszórón jön a hang igen így valahogy... ez a legalkalmasabb cucc szinte arra hogy otthon elgitározgass meg jó minőségben felvedd a témákat...
2014. aug. 8. 14:11
 5/5 A kérdező kommentje:

Értem, most egy Korg AX3G multit használok egy 10wattos gyakorló erősítővel, csak ugye erre nem tudok fülest kötni (valami noname az erősítő, de multival tűrhető a hang) gépre pedig igen. És panelban azért nem mindig lehet hangosan játszani, meg persze az otthon lakók sem örülnek neki mindig :D És a nagyobb gond, hogy nem tudom rendesen felvenni a hangzást. De akkor beruházok egy GX-re!

Köszönöm

2014. aug. 8. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!