Csak nekem pokolian nehéz basszusgitár mellett énekelni?
ugyanolyan nehéz gitár mellett mint basszusgitár vagy zongora vagy bármi mellett énekelni.
nem a hangszertől függ. a függetlenítés nincs meg, azt kell gyakorolni. és ha megtanulsz egy dalt egyszerre basszusozni és énekelni, az sem jelenti azt, hogy innentől erre mindig képes vagy, hanem témánként újra meg újra gyakorolni kell.
csak a tankcsapdánál működik ugyanaz a recept mindig, mert a basszustémák ott mindig pumpálásból állnak.
Általában ilyen progresszív rockos dolgokat improvizálok, főként beat szerű dolgokat és azok mellé probálok "verse" részt (nem tudom hogy hívják magyarul ezt) írni szövegben. Ilyen gyermekdal szerű egyszerű dolgokat, nehezebb még úgyse menne.
Geddy Lee meg Les Claypool pedig ufók :D
Igen.
Játszom gitáron és basszuson is, de egyik mellet sem tudok normálisan énekelni, maximum ilyen nagyon alap vokálrészeket. Szerintem basszusgitár mellet nehezebb, ha nem csak az akkord alaphangját szabod 4/4-re, hanem tisztességes basszustéma van.
utolsónak: gitár mellett is nehéz, ha nem csak sikálgatod az akkordot egy megadott ritmusra. és akkor már megint ott tartunk, hogy minden hangszer mellett nehéz, mert hogy maga a függetlenítés a nehéz.
érdemes megfigyelni a dobosokat, nekik mind a négy végtagjukat függetleníteni kell.
Utolsó:
plussz még énekelni hozzá! :P
Valakiben megvan, valakiben nincs. Illetve gyakorlás kérdése (is).
Én gitáros vagyok, sose tanultam dobolni, de tudok rendesen dobolni (ahogy előző írta: 4 végtag egymástól teljesen függetlenül mozog) és közben énekelek is ha kell.
Ez ilyen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!