Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » El kezdhetek gitározni, zenei...

El kezdhetek gitározni, zenei tudás nélkül?

Figyelt kérdés
Középsuliba megyek és arra gondoltam, hogy elkezdhetnék gitározni. Csak az a bökkenő, hogy nincsen zenei tudásom. Először el kéne mennem szolfézsra?

2014. júl. 26. 16:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az az alapvető hiba, hogy mindenki azt hiszi, a gitározás és "megtanultam gitározni" abból áll, hogy el tudok tekerni egy tucat ismert számot. És akkor már tudok gitározni.

Nem, barátaim, a gitározás nem ez, ez maximum annyit jelent, hogy technikailag tudsz másolni valakit.

A gitározás zenélés és a zenéléshez bizony ritkán adatik meg valakinek olyan tehetség, hogy az elméleti alapok ismerete nélkül is képes legyen önállóan zenét csinálni és improvizálni. Persze akad ilyen, de mindenki döntse el, hogy az lesz a mércéje, hogy Youtube-os cover videókon virgázik és mások számait másolgatja tabokról, vagy hogy a szó valódi értelmében vett zenélését műveli.

2014. nov. 12. 07:00
 12/12 anonim ***** válasza:

Főiskolás koromban együtt játszottunk egy bandában egy ilyen "nekem nem kell zenei tudás" jellegű sráccal. Baromi gyors keze volt, komolyan, sokkal technikásabb volt nálam.

De ahányszor hozott egy új saját számot, 4 ütem után már felsóhajtottam.

"Aha, ez most Gary Moore" vagy "na, akkor ma Santana volt soron" meg "ez pedig egy Stevei Ray Vaughn utánérzés".

Egyetlen eredeti, érdekes, saját dolgot nem tudott felmutatni. De azt legalább rohadt gyorsan és precízen csinálta. :)

2014. nov. 12. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!