Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » El kezdhetek gitározni, zenei...

El kezdhetek gitározni, zenei tudás nélkül?

Figyelt kérdés
Középsuliba megyek és arra gondoltam, hogy elkezdhetnék gitározni. Csak az a bökkenő, hogy nincsen zenei tudásom. Először el kéne mennem szolfézsra?

2014. júl. 26. 16:07
1 2
 1/12 anonim válasza:
Figyelj.! Engem az énektanárom 8.-ba meg akart buktatni, majd később 1 év múlva meg akartam tanulni hangszeren, ezért jelentkeztem egy zeneiskolába. Már 3 éve vagyok zeneiskolába, és szerintem jól teljesítek, ahhoz képest, hogy zenei tudásom azelőtt "zero" volt. Azért jó, ha tisztába vagy a hangokkal, de nem feltétlen csak ez számít. Szolfézs úgymond rásegít. Sok olyan gitáros van, akik interneten tanulnak, és kivételes tehetségek. Én személy szerint a "kedvenc" dalaimat interneten tanulom, de amit a zeneiskolában tanítanak azoknak a daloknak is megvannak a maga varázsai ezért is szeretem. Szóval szerintem gyakorlással, kellő alapok elsajátításával, és kellő munkával bármi lehetséges! És amúgy én is gitáros vagyok! :) Remélem segítettem némileg.
2014. júl. 26. 16:19
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod. Ha nem zeneiskolába megyek attól még gitárszakkörre járhatok. Gondolom...
2014. júl. 26. 16:26
 3/12 A kérdező kommentje:
Meg akkor azok a videók is segíthetnek azért.
2014. júl. 26. 16:26
 4/12 anonim válasza:

Szia :)

Én majdnem egy éve gitározok és melette zeneiskolába zongorázok. Nekem van egy tanárom aki támogat a gitárral és persze a zeneiskolához hozzá kapcsolódik a szolfézs is. A tanár aki segít mindent megtanított nekem kb.: 2-3 hónap alatt és olyan 4-5 hónap után már rendszeres fellépésekre is mentem ( az első egy hónap után volt) szóval igazából esélytelen hogy egy kis könyvel megtanulj. Nekem meg azért ment ilyen gyorsan mert a zeneiskola és a szolfézs. Szóval én nem szolfézsóra menék hanem keresnék egy mentort aki támoga és segít segít.

2014. júl. 26. 16:30
 5/12 anonim válasza:
Miértne, járhatnál? :D Amugy télleg, egy olyan személy aki megtanít gitározni, támogat, segít az nagyba vagy inkább döntőbben számít. Végülis a zeneiskolába is a gitártanár tanít. :)
2014. júl. 26. 16:33
 6/12 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat!
2014. júl. 26. 17:41
 7/12 mbalage ***** válasza:

Igen, mindenek előtt kezdj el gitározni, prüntyögni, ez a legfontosabb! Ne várj semmire, keríts egy gitárt, és játssz rajta!

Ha már megjött a kedved, hamarosan lesznek kérdéseid. Akkor olvass utána, keress fel egy tanárt/mentort, járj szakkörre, stb. De mindezek mellett próbáld meg a magad útját is járni. Csak így lehetsz később egyéni, érdekes.

2014. júl. 27. 02:23
 8/12 anonim ***** válasza:
Én ajándékba kaptam az első gitáromat és egy percig sem gondolkodtam azon, hogy nincs zenei tudásom. Mindig is imádtam a zenét, úgy gondoltam van hozzá hallásom. Pár hétig pötyögtem rajta egyedül, majd elmentem magántanárhoz. Nem jártam külön szolfézsre, az órákon megkaptam minden koncentráltan: Zeneelméletet, gyakorlatokat. Mostanra annyi tudást összeszedtem, hogy hallásból szedek le dalokat, magam írom meg a kottákat hozzá. Persze ezeket egyeztetem a tanárommal, kisebb hibákkal már egész használhatóak, a hangok teljesen a helyükön vannak, néha ritmikai hibákat vétek még. 2 és fél éve tanulok. Ezzel csak biztatni akarlak, tudod ez kb. olyan, hogy "szeretnék elmenni megtanulni autót vezetni, de még sosem vezettem autót, van rá esélyem?" Azért tanulunk, hogy megtanuljuk amit eddig nem tudtunk :-) Sok sikert!
2014. júl. 28. 11:52
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :)
2014. júl. 30. 13:29
 10/12 anonim válasza:
Mindenki zenei tudás nélkül kezdi :D
2014. nov. 11. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!