Valóban lehetséges így énekelni? Vannak efféle technikák, vagy kamu az egész, és számítógépes az egész? (Rockerek, Metalheadek válaszát várom)
Sziasztok! Elég sokat tudok magáról a Rockról, és a Metalról, merthogy 13 éve ezt az ipart űzöm, (most vagyok 17)
Viszont egész eddig Thrasht hallgattam, Blacket, meg Death-et.
Az olyan Death Core-ra mint pl a Suicide Silece nem fordítottam eddig különösebb figyelmet. Bocsássatok meg, de továbbra is egy pózer bandának tartom őket, és aki csak őket szereti, az nem nevezhető Rockernek.
No de a haverom ma mutatott tőlük egy számot, ne kérdezzétek melyiket, mert nem tudom. Aki ismeri őket nyilván tudja, hogy az énekesük sikít, hörög, screamel, és társai.
(Hozzáteszem maga a zene nagyon tetszik, csak a pózerségük nem.)
Ez az énekhang, amit a Suicide énekese kiad magából, ez egy ahogy van kijön belőle, vagy számítógéppel megvan csinálva az egész?
Nem szeretem ezt a szót, de egyszerűen brutális, ahogy énekel. Ha erre valóban képes, akkor egy zseni...
Maga a hörgés nem ismeretlen számomra, de ez a hörgésből sikításra váltás, ezek a nagyon torz ordítások, nekem ez tényleg hihetetlen.
Hozzáteszem, ha nem kamu az egész, akkor nagyon tetszik. Elvből elutasítok minden zenét, amit nem emberek játszanak hangszereken.
Ez valódi, gépi torzítás nélküli.
Itt egy alapozó video a témában:
Minden zenén van gépi javítás. MINDEGYIKEN
Ergo ezen is biztos, de mekkora ciki lenne ha kiderülne hogy az egész Suicide Silence kamu :D Nem tudom melyik énekesre gondolsz (2 volt) de én elhiszem hogy tudnak ilyen hanggal screamelni :) Elvégre ez a fajta hang a deathcore lényege (meg a hangszerek..)
Szia!
Valószínűleg használnak ők is valamilyen szintű technikai "javítást", úgy gondolom. Én sem kedvelem igazán a Suicide Silence-t.
Erről a bandáról viszont mit gondolsz? Szerintem jól tudnak üvölteni: (4:11-től nagyon durva)
1.
Köszönöm a videót, bár engem nem győzött meg. Először is mert nem tudok angolul, és duma az egész. Az, hogy belekiabál (jól) a camba pár mondatot, az a kitártásról nem tesz tanúbizonyságot. Azért ment a zöld pacsi!
2.
Ebben egyáltalán nem értünk egyet. Olyan holmi semmi zenekarok mint a Suicide, a Black Veil Brides, Bring me the horizon és társai, akiknek gyanítom 10 évnél nem több a karrierjük, valószínűleg tele van gépi javítással. Azonban egy Slayer egyáltalán nem ilyen.
Az első albumukat úgy vették fel, hogy nem fért be a garázsba az egész dobszerkó, és a cineket külön vették fel. Tiszta "kásás" az egész hangzása, MINIMÁLIS javítás van benne.
De mást mondok, ha az igazi régi Black bandákat megnézed:
Immortal, Mayhem ezeknekben SEMMI gépi sincs. Ahogy azt felvették valami pincébe, az úgy került az albumra.
Van az a poén, hogy a zene hangzásainak fokai:
KIVÁLÓ
JÓ
KIFOGÁSOLHATÓ
ROSSZ
SZ...
BLACK METAL
:D
Tudod régen teljesen mások voltak az értékek. Élő zenekarok voltak, akik turnéztak a világban, maguknak intéztek mindent a semmiből.
Most meg csak a pénz dominál, és a zenekarok semmitmondóak.
Visszatérve a témára a valódi isteneknek soha nem volt szükségük gépre, és eztán sem kell nekik!
Azért neked is ment zöld!
3.
Nem igazán tetszik. Ha már Core-t kell hallgatnom, akkor csak a Lamb of God.:)
1. a rockerek NEM deathcore-t hallgatnak.
2. Death Core helyesen Deathcore. :)
Igen, hörög, sikít, screammel stb., biztos van egy kis gépi javítás a számain, de nem sok, mert akkor koncerten (nem tudom, hogy úgy láttad-e a koncertjeit) sem tudna így énekelni.
És szerintem valóban egy "zseni" ebben a zenei irányzatban.
Különben, hamár core-t kell hallgatnod, akkor hallgasd meg Rings of Saturn-t (technical deathcore), Live Like Glass-ot (post hardcore) vagy Jinjer-t (hardcore). :D
Remélem tetszik valamelyik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!