Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szeretem a metalt, de keveset...

Szeretem a metalt, de keveset tudok róla, ez baj? (több lent)

Figyelt kérdés

Szeretem a metalt és szeretnék a zenéről beszélgetni olyanokkal a suliban akik szintén ilyen stílusú zenét hallgatnak. Még nem tudok sokat a műfajról, ezért nem nagyon szoktam arról beszélni miket hallgatok, pedig szeretnék. Attól tartok pózernek néznek pl. azért mert azt mondom hogy szeretek egy együttest és ök mondanak néhány számot én meg azt nem ismerem, meg kevés együttest ismerek.

Metalosok lenézitek, azokat akik azt mondják nagyon szeretik a metalt, de nem sokat tudnak róla?

17/l

2014. júl. 20. 14:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem nézem le azokat, akik még nem tudnak sok mindent a metálról, valahol el kell kezdeni.

Én extrém metált hallgatok, death és black metált, meg egy kis gothicot. Én sem szoktam erről beszélni, bár azt tudják, hogy metálos vagyok, mert hosszú hajam van férfi létemre :)

Oldalakat ajánlanék Neked, hogy ismerkedj még ha szeretnél:

Itt le vannak írva a metál fajtái:

[link]

Többi oldalon meg kritikák olvashatók, meg hírek.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ha van még kérdésed, ne félj feltenni :)

És ami fontos: hallgasd azt a fajta a zenét amit szeretsz, ne érdekeljen ki mit mond, és légy büszke magadra, álj ki magadért :)

2014. júl. 20. 15:11
 2/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszod, a metalenciklopediat már átolvastam, de nem lehet mindent megjegyezni :D én még csak ismerkedem a blackkel, pl.Immortal, Enslavedet tetszenek meg Burzumot is hallgattam, te miket hallgatsz? tudnál néhány jó black metalt ajánlani? :)
2014. júl. 20. 15:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Persze írok egy párat, ami nekem nagyon tetszik, de nem tudom neked bejön-e majd :) Egyébként a black metál scene olyan hatalmas, bőven elvagyunk látva anyagokkal.

Na szóval:

Idén 2 black metál album tetszett nagyon, és kettőt várok nagyon, mindkettő július végén jelnik meg.

1. Draconis Infernum - The Sacrilegious Eradication (2014)

Ízelítő az albumból: (gyönyörű szép szám szerintem)

https://www.youtube.com/watch?v=D7P-4AUsKmo

2. Sorcier des Glaces - Ritual of the End (2014)

Ízelítő:

https://www.youtube.com/watch?v=2jF8WeVMhJ4

Amiket várok:

1. Oath - Saatanan Myrsky Yllä Pyhän Maan (2014)

Ízelítő: (Ez is gyönyörű szám)

ttps://www.youtube.com/watch?v=FrXD-Nypa4U

2 Eastern Forest - Descent into Genocide (2014)

Ízelítő:

https://www.youtube.com/watch?v=7vpPA3OYXx0

Albumok letöltésére ajánlom:

1. [link] (Ez kicsit lassú lesz, én csak böngészésre használom.)

2. [link] (ez gyors.)

3. [link]

Írd majd meg, hogy tetszett-e, amiket linkeltem :D

2014. júl. 20. 16:23
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a linkeket :) mindegyik jó, de a Sorcier des Glaces tetszett a legjobban, meghallgattam az egész albumot nekem nagyon bejött :) eddig általában melodic deathet hallgattam ,de most kedvet kaptam a blackhez is :)
2014. júl. 20. 20:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia. :) Én nem nézem le azokat,akik keveset tudnak,mivel én is nagyon keveset tudok. :DDD De szerintem fedezz fel minél több új zenét,kutakodj a neten,milliónyi banda van,amik nem mainstreamek,viszont legalább olyan jók,mint amiket annak mondanak. Lépj ki a "műfajodból" (olvastam hogy melodic deathet hallgatsz) próbáld ki a Metal más ágait is (Power,Thrash,Heavy,Doom,Symphonic.. stb) és ha módod van rá és kedved is,akkor olvass lemezkritikákat, ha esetleg havi 1ezer nem jelent problémát,akkor nagyon ajánlom a Hammerworld magazint. Minden szám mellé adnak egy CD-t is,annak is meg van a kritikája az újságban,és mellette még rengeteg riport meg ismertető és stb. :) Ha meg mondjuk Metal társaságra vágysz,vannak a facebookon is közösségek,ahol zenéket osztanak meg,feldobnak egy témát és arról dumálgatnak,ilyesmi.

Valóban el kell kezdeni valahol,és ha úgy érzed,hogy megtaláltad önmagad,akkor ne lépj le erről az útról,bárki is áll elédbe :)

14/L

2014. júl. 21. 20:29
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi az ötleteket :) és természetesen nem csak melodic deathet hallgatok, hanem sok más fajta zenét is :)
2014. júl. 23. 14:05
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én kb. egy éve kezdtem metalt hallgatni, és rá kellett jönnöm, hogy max. akkor néznek pózernek, ha egy-egy banda nagyon mainstream dalát ismered csak, és hangoztatod, hogy a kedvenced. Inkább ismerj kevesebb bandát, de azokat jól. Egy fél év alatt simán fel lehet fejlődni :)

egy (főleg) folk/viking/black/pagan metalhead lány :)

2014. júl. 23. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!