Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hangmérnökként milyen elhelyez...

Hangmérnökként milyen elhelyezkedési lehetőségek vannak?

Figyelt kérdés
2014. júl. 18. 20:01
 1/3 anonim ***** válasza:
attól függ, hogy valódi hangmérnöki végzettséggel rendelkezel (ha jól tudom, ezt csak a BME-n kapsz uszkve 5-6 évnyi egyetemi tanulás után), vagy csak hangtechnikusi okj-d van amit egy pár hónapos, max. 1 éves tanfolyammal szereztél. az utóbbival nehezebb bárhol elhelyezkedni.
2014. júl. 19. 00:30
 2/3 anonim ***** válasza:

A BME-n sem képeznek hangmérnököt, max akusztikai mérnök lehetsz. Magyarországon az számt hangmérnöknek, aki mérnök és mellette hangmester is. Vagy aki ezt a hiányosságát iszonyatos mennyiségű tapasztalattal és tehetséggel pótolta :)

Elhelyezkedés tekintetében nem rózsás a helyzet. A szakma kihalásos és hálátlan. Vagy alapítasz egy stúdiót (hang-, reklám-, szinkron-, bármi egyéb, amiben rendes hang kell), esetleg hangosító céget, és ott dolgozol, vagy megpróbálsz bejutni máshova, gyakorlatilag kitúrni valakit. Lehet próbálkozni televízióknál, rádióknál, stúdióknál (itt tuti, hogy csicskaként kezded), színházaknál, rendezvényszervező irodáknál, hangosító cégeknél. Nagy általánosságban nem fizet jól, és ha mindent jól csinál, akkor nem vesznek észre, de ha bármit elrontasz, mindenki rád mérges. Nekünk a Magyar Rádióban a valóságnak megfelelően azt tanították, hogy az menjen hangmérnöknek, aki össze tud szedni egy jól kereső és igen türelmes feleséget :)

2014. júl. 22. 15:46
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :) Igazából én nő vagyok, úgyhogy max férjet :D
2014. júl. 22. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!