Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerinted ma melyik a "legnagy...

Szerinted ma melyik a "legnagyobb" metál együttes?

Figyelt kérdés
Olyan együttesre gondolok, akik aktívak, tehát adnak ki lemezeket, mennek turézni, stb...
2010. jan. 8. 22:33
1 2
 1/20 Thurston ***** válasza:
93%
Ha szigorúsan csakis a színtiszta metál együtteseket nézüzk, akkor egyértelműen a Scar Symmetry. Amit metálzenén belűl el lehet játszani, azt ők kilencven százalékban lefedik.
2010. jan. 8. 22:54
 2/20 anonim ***** válasza:
23%
Metallica természetesen
2010. jan. 8. 23:09
 3/20 anonim ***** válasza:
46%
Slipknot
2010. jan. 8. 23:11
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

A Metallicának nem kéne ahhoz valami egyedi dolgot csinálnia előbb? Mert az, hogy egy full átlagos, pop-tharsh csapatként kiárúsították az underground zenét az emítvínek, minden, csak nem egy hűdemetál dolog.

A Slipknot egyeüdl a Subliminal Verses idején volt igazán metál. Akkor végre komolyanvehető zenét kezdtek el játszani, mélyebb érzelmi tartalommal, erre az új album meg tiszta popzene lett.

Nekem több dolog is eszembe jutott. A pain of Slavation például, amit a legjobb bandának tartok messze, de közel sem nevezhető színtisztán metálnak, hiszen klaszsikus zenétől a hip-hopig minden megtlaálható az enéjükben. Aztán beugrott a Bloodbath, ami a legzúzósabb death banda az egész világon, de az igazából csak egy Katatonia-Opeth mellékzönge, így meg azért mégsem olyan trú. Aztán ha már az Opetnél tartunk, ők is elég durva szinten űzik a odlgokat. OLyna egyedi hangkészletmegoldásaik és dalzserkezeteik vannak, hogy minden egyes másodpercben van valami oka beszarni az embernek, és koncerten is olyan hibátlanul játszák azoakt az eljátszhatatlan témákat, hogy arra szvsz senki nem lenne képes. De itt meg sok a lassú rész, szóval azért őket sem nevezném a legnagyobb METÁL bandának.

MIndezt átgondolva tényleg a Scar Symmetry lesz ab efutó. Egyetlen CSAK metálban utazó banda sem ér fel a profizmusukkal attól tartok. Ezt már régen is beláttam, bár az énekesük miatt képtelen voltam meghallagatni. Viszotn za új énekeseikkel már számomra is egész halgathatóvá vált. Kétségtelen azonban, hogy egy-egy számban annyi új zenei ötlettel állnak elő, amire egy Metallica egész pályafutása alatt nem volt képes. Nem is bezsélve arról, hogy a gitárosaik olyan témákat ráznak ki kisujjból, amikről az egyszeri thrash gitáros álmodni sem merne.

2010. jan. 8. 23:24
 5/20 anonim ***** válasza:
54%

Wikipedia a Metallicáról: "Az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb együttese, világszerte több mint 100 millió albumot adtak el. Az együttes ötször szerepelt az első helyen a VH1 100 Greatest Artists of Hard Rock listáján, összesen kilenc Grammy-díjat nyertek."

akkor beszéljünk kicsit a mostani európai turnéjukrók. Több országban két egymás utáni napon lépnek fel a legtöbb helyen. Ez nem minden, a legtöbb helyen 1-2 nap alatt elfogytak a jegyek, MO-n a kiemelt állójegyek 4, azaz négy óra alatt fogytak el.

2010. jan. 8. 23:42
 6/20 anonim ***** válasza:
66%
Metallica egyértelműen
2010. jan. 8. 23:47
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Tudtommal a Slipknot a legnagyobb. Abba vannak vagy 10en :D

Viccet félretéve.. Szerintem fölösleges ilyet kérdezni, mert ez ízlés dolga. Szerény véleményem szerint MA nincsen legnagyobb metál banda, mivel ma már nincsenek NAGY metál bandák. Nem azt mondom.. egyszer a Metallica is "nagy" volt, de ma már közel sem hozzák a régi formájukat.

2010. jan. 8. 23:58
 8/20 anonim ***** válasza:
58%

nekem a Metallica a Ride the Lightning meg a Master of Puppets albumokban hozza a legjobbakat, ami metált illeti, de ez az én véleményem.

Én azt mondanám, hogy Iron Maiden, bár a legújabb lemezük annyira nem jött be. Ja, Maiden fan vagyok, úgyhogy érthető az elfogultságom. De ezt úgy értem, hogy amit megalkottak a fennállásuk során, nem a jelenlegi népszerűségük alapján.

2010. jan. 9. 00:13
 9/20 anonim ***** válasza:
58%
Metallica. Egyrészt, a thrash nagy négyesében is benne vannak, másrészt, nem jutott már jegy a koncertre... pedig nem késtem sokat...
2010. jan. 9. 00:48
 10/20 anonim ***** válasza:
9%

Sokan írják a Metallicát... Mikor elkezdték játszani ezt a nagy trash-t már akkor sem lehetett egyedinek nevezni a zenéjüket, és tényleg nem sok köze van a trashhez. Nem vagyok trash metal fanatikus, de akkor már egy Kreator vagy egy Annihilator a befutó, mivel elég újszerűek voltak a zenéjük.

Black metalban szerintem a Marduk a befutó, egyre populárisabb, és ez miatt elég sokan elfordultak a zenekartól (én is, + az énekesváltás miatt)

Pagan-folk-viking metalban 10 éve a Bathoryt mondtam volna, 5 éve az Ensiferumot, most pedig az Eluveitiet meg az Amon Amarthot.

Progresszív metalban Opeth és Cynic egyértelműen.

Hardcoreban 10 éve még a Fear Factory volt szerintem, mostanra a Hatebreed lett. (a divatos hardcore-okat nem ismerem)

Death metalban viszont meg nem tudnám mondani melyik a legnagyobb... Szvsz a Necrophagist: zeneileg 100%-osan visszaadják a CD-iket koncerten, valamint a gitár/basszustémáik eljátszhatatlanok továbbá ilyen témák mellett nem lehet énekelni.

Amúgy pedig a Nightwish a "legnagyobb metalzenekar" (legalábbis a leghíresebb)

2010. jan. 9. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!