Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ismer valaki olyan weboldalt,...

Ismer valaki olyan weboldalt, oktatóvideót stb. amiben a rappelést "tanítják"?

Figyelt kérdés
Tudom,inkább tehetség kérdése.Nem foglalkoztam vele komolyabban,de szerintem van hozzá érzékem,és szívesen sajátítgatnék el technikákat,olvasnék tippeket,ilyesmi.Aki tud bármiféle segítő anyagot,az kérem írja meg!:)
2014. júl. 16. 01:21
 1/1 sándorjános ***** válasza:

Konkrét anyagot nem tudok, de ezek biztosan segítenek, ha tanács kell, vagy bővebb kifejtés segíthetek. Nem rappelek, de szeretek szabadverset írni, improvizálni, rímeket irtani:

Sok nyelvtan gyakorlatban (főként a ragozás és szótagolás, valamint a rokonértelmű szavak, vagy hasonló hangzású szavak a fontosak).

Rímfaragás akár szabadvers formában, slam poetryben, vagy tényleges szövegírás.

Tükör előtti felmondás. Figyelj a hangodra, hangsúlyra, hangleejtésre, lélegzetvételekre, tempóra.

Nyelvtörők.

Asszociációs lánc generálása (önműködő írás, keress rá, hasznos. A freestyle rap legfontosabb alappillére)

Ritmusgyakorlatok (tapsolás, kopogtatás ujjakkal, hangszeres játék, erős figyelem a basszus és dob generálta beaten minden zene esetében... minden fejleszti)

Minden szöveget próbálj hangsúlyozottan, gyorsítva is jól kivehetően felmondani.

+ Hallgass minél technikásabb, nagyobb szókincsű előadókat, rímirtókat (mellékesen Kosztolányi kb. az összes korabeli rímet kiirtotta :D).

2014. júl. 16. 02:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!