Gitárosok, megérné nekem?
Kinéztem magamnak egy CHERRYSTONE (DC 135/ WESTERN /) gitárt ,mit kellene tudnom, mi alapján jó egy gitár?
a hangszertesztelésnél mire figyeljek?(ismerőstől venném meg,aki nem foglalkozott vele)
-a hangzásvilágára
-ősze szerelésére
-minőségére lennék kíváncsi
ezeket hogyan ellenőrizhetem?
Előre is köszönöm a választ!
Összeszerelés az, csak úgy mondom. :)
Ezek csak "barkácsódszerek", de hátha segít.
- Leteszed a földre álló helyzetben és felülről végignézel a nyakon, a nyak egyik oldali élét nézd. Nem szabad lenni benne erős görbületnek. Minimális lehet.
- Nézd meg alul a hidat (az a fadarab, ahol húr végét rögzítik), hogy mindenütt teljesen jó-e a ragasztása. Nem szabad résnek lenni a gitár teteje és a híd között.
- Fordítsd úgy a gitárt, hogy az oldalát lásd. Emeld a szemed síkjába és nézd meg, hogy a test teteje (fedlap) egyenletesen sík-e, főleg azt kell nézni, hogy a híd környékén nincs-e felpúposodva, ha igen, az rossz.
- Nézd meg a hangolókulcsok állapotát, nem lötyögnek-e nagyon, simán járnak-e.
- Egy hangolóval nézd meg, mennyire pontos az oktávja.
- Nézd meg, hogy a nyak és a test találkozásánál nincsenek-e repedések. Ezt az egész gitáron persze érdemes megnézni.
Nem jó, de ennyi pénzért nem sok választásod van.
Mennyiért akarja eladni a srác?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!