Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Kottaolvasás alapjai? (zongora)

Kottaolvasás alapjai? (zongora)

Figyelt kérdés
Tudok zongorázni, de kottát olvasni sajnos nem :( A hangokat tudom, hogy hol helyezkednek el, de azzal van problémám, ha van a sor előtt egy # vagy egy b. Ez hogy változtatja meg a hangot? És az ütemekkel mi a helyzet?
2014. júl. 15. 13:05
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
Ezt karakteresen leírni nem lehetetlen, de erős kihívás. Érdemes lenne elmenni szolfézsra, ahol egy tanár ezt szépen elmagyarázza neked, nem pedig unatkozó amatőr zenészeket kérdezgetni a neten :) Amúgy meg google -> "hogyan kell kottát olvasni", első hely, bumm!
2014. júl. 15. 14:24
 2/5 anonim válasza:
# ez a felemelőjel, ami azt jelenti, hogy fél hangtávolsággal magasabban kell játszani :) a b az a leszállítójel, amit félhanggal alacsonyabban kell lejátszani... de kottátolvasni nem ilyen egyszerű... mint ahogy az előttem válaszoló is mondta, el kellene menni szolfézs/zenetanárhoz, és ő el tudná magyarázni.. igaz nem lenne elég egy óra, ha nem megy olyan jól.. de nem tudjuk, hogy állsz :)
2014. júl. 15. 15:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Na ahoz képest, hogy a saját bevallásod szerint "tudsz zongorázni" ennél hülyébb még akkor sem lehetnél szegény hangszerhez, ha nem tudnád megkülönböztetni a zongorát egy csörgő dobtól:)

De azért az arcod megvan a "szakmához", úgy hogy jó úton jársz a sztárság felé:)

2014. júl. 16. 20:22
 4/5 anonim ***** válasza:

"Tudok zongorázni, de kottát olvasni sajnos nem" Tehát akkor tisztában vagy a nyújtással, a fortéval, az emeléssel, a szűkítettekkel a szeptimekkel. Tisztában vagy hogy miért kvint,vagy épp terc. Mi az a felütés, mi az a triola, vagy az esz-nek mi a mol-ja! Már csak a keresztekkel van bajod. Értem én.

"# ez a felemelőjel, ami azt jelenti, hogy fél hangtávolsággal magasabban kell játszani"

Ehhez nyilván tudni kell azt is, hogy mit jelent egy egész hangtávolság. És, hogy mi a feloldója.

2014. júl. 24. 18:11
 5/5 anonim válasza:
2014. dec. 11. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!