Rammstein dalszöveg értelmezés?
Kérdező és 8-as:
Részben egyet értek veled, kérdező, a 8-asnak pedig üzenem, feleslegesen hadakozik a Rammstein eredetisége mellett, mivel nagyon tájékozatlan még az ipari metálzene világában is, nemhogy a könyűzenében egészében (ezek szerint). Így őneki nagyon nincs kellő összehasonlítási alapja.
Engem igazából az zavar, hogy az általam linkelt Ministry szám riffjét szinte egy az egyben elLOPTA a Rammstein - ilyenért perelték már a Nirvana-t és sok más zenekart is - joggal. PLÁNE, hogy a Rammstein -ügyes managerük révén- jóval több pénzt csinált ebből, mitn az, akitől lopta. A közismert Killing Joke (80-as évek) konktra Nirvana esetén ("Eighteens" szám konkra "Come as you are") ugyanerről volt szó, persze ott is az döntött, kinek van több pénze ügyvédre... :( Ettől függetlenül aNirvana-is szeretem, bár hallatszik, h a Nevermind lemezük erősen Pixie-s utánzat, de utóbbit Cobain legalább nyíltan felvállalta, számos riportban. Ennyit Nirvana kitérőként.
Az egy más kérdés, hogy a Rammstein TÖBBNYIRE nem egy az egyben lop, de egyetlen szám erejéig sem korrekt dolog lopni markáns, egyedi riffet sem!
Aki szélekörűen képben van a könnyűzene világáról, egyértelmű számára, h a Rammstein már egy sokadik fázisa az ipari rock, ipari metál vonaulatnak, mint soroltam példákat rá. Felőlem átnevezhetik "dójcse ilyen olyan izé stílusnak is", mellékes, mert az csak szinoníma, meg időbeli ill térbeli áthelyezés mint stílusfolytatás, semmi több.
De még mainstream, tehát populárisabb szinten is a Ministry KORÁBBAN elérte a jelentős ismertséget, mint a Rammstein. (Más kérdés, hogy a Ministry csak 1988 óta ipari zene, és csak 1989 óta ipari mnetál, de a RAmmstein később alakult ehhez képest is.) Bár a Skinnny Puppy, akik a 80-as években indultak, szintén igen ismertek voltak akkoriban és ők már akkori ipariak voltak. Német vonulatról meg a Die Krupps is majdhogynem az alternatív szféra "felett" lettek közismertek, tehát majdhogynam populáris ipari rock- / metálzenekar szintén.
Ezek mind korábbiak, mint a Rammstein.
Ez utóbbiakat inkább a 8-asnak üzenem, és csak részben a kérdezőek.
Kedves kérdező, egyébként az tehát, hogy TÖBBSÉGÉBEN EGÉSZÉBEN ÉS NAGYJÁBÓL utánoz másokat a Rammstein, avval nincs nagy baj -mondom tehát: a néhány konkrét riff lopása az, ami gond-, egyébként én olykor szívesen hallgatok Rammsteint-t, a könnyűzenme világa tele van kisebb-nagyobb utánzatokkal amúgy is, de tetszik az ipari metál zenei stílus is számomra, ezért miért ne hallgatnék olykor kevésbé eredeti zenekarokat is? ;) Akárcsak te.
A lényeg viszont, hogy a tény, az tény: a Rammstein stílusa jellegében nem valami eredeti, ami nem annyira baj, és tény ,h sajnos viszont el is lopott konkrétan néhány JELLEGZETES, MARKÁNS riffet, ami már baj!
Elnézést, hogy dalszöveg vonatkozásában nem reagáltam, ahhoz nem tudok hozzászólni. Bár ha már zenekarokról beszélünk: a szöveg az szöveg, a zene meg zene. Szóval attól senki sem lesz jó kompnista, hogy jó szövegeket ír, legfeljebb jó költő. Ne keverjük a dolgokat, kedves 8-as.
Egyébként annyit még: ami még úgy-ahogy picit sajátságos és csak félig utánzat: nem jut eszembe a lemez címe, de az első, vagy a második Rammstein lemez, amit nagyon kedvelek. Azt a legtöbb mai Rammstein-es rajongó nem igazán szereti, vagy nem igazán ismeri, pedig az még egész színvonalas volt, bár mondom, félig 80-as évekbeli ipari rock motívumokat utánzott az is (a többi Rammstein lemez meg ipari metálokat), mégis kezdetben a Rammstein még hozzátett valami sajátos "kis fűszerezést", ha nem is többet. De az ilyen későbbi "Du Hast" és más lopások óta szinte semmi eredetit nem képviselnek, sajnos. Bár mondom, miért ne hallgatnék olykor utánzatot néha én is? De attól még erősen utánzat a Rammstein: ez tény.
Az első 2 hozzászóló vagyok.
Utolsó: Az oké, hogy ezek szerint nem eredeti teljesen, de ezt miért kell ennyit bizonygatni? Engem például abszolút nem érdekel, más Rammstein kedvelőt sem, mert ettől még ugyanúgy imádjuk Till hangját, vagy azokat a hangzásokat amiket ők adtak hozzá, és azok az eredetien nincsenek benne...szóval nem is értem ezt, főleg hogy a kérdés nem erre vonatkozik, miért kell ezzel fárasztani szegény kérdezőt, aki teljesen másra volt kiváncsi? Ezzel az üggyel foglalkozzanak az érintett felek, forduljanak ügyvédhez, intézzék el, ha nem volt a Rammstein jogában felhasználni bizonyos elemeket, ennyi!
8as vagyok: utoljara vagyok hajlando hozzaszolni a dologhoz. Nagyon felcseszted az agyam, mert kb. Elegge messze allsz az igazsagtol, miszerint en nem vagyok jaratos a konnyuzene meg az ipari metal vilagaban. azert szivesen megmutatnam neked az iphonemat, hogy teli van rakva Pixies-zel, Rammsteinnal, csomo olyan viking metal, ipari metal, depresszive black metal, sot meg hipsterblack metal bandaval is amikrol neked biztos fogalmad sincsen!
Meg ki kerdezte a rammstein eredetiseget te szerencsetlen? Itt egyedul a rosenrot-rol van szo, nem az eredetisegerol! A rubicon nevu magyar egyuttes egy az egyben ellopta az iron maiden fear of the dark cimu szamat es megirta a holnap tuzet, s ezenkivul edda meg trivium is megtalalhato benne. ES???? Mivan akkor? Ez igy megy! Vannak coverek, mennek a lopkodasok stb. Ez kb olyan mint az a mondas, hogy a rossz iro masol, a jo meg lop.
Egyebkent a rammstein albuma a herzeleid, 1996-ban lett kiadva, meg mielott a ministry ipari metal bandanak minosult volna. Ezenkivul Richard z. Kruspe, mar a nyolcvanas evekben underground bandakkal foglalkozott, melyek a berlini avant-garde stilust hoztak, s ezek voltak az elofutarai az ipari metalnak. Egyebkent egy masik rammsteinos kerdesben is javasoltam az egyik "tajekozott es intelligens" valoszolonak, hogy nezze meg a the making of engel videot, ahol Philip Stölz hogy jellemzi a rammstein szövegi es hangzasvilagat.
De ennyi erovel savazhatnad az osszes post-punk meg new wave bandat is, hogy hangzasilag kegyetlenul lopnak a masiknak (lsd pl: omd contra joy division valamint a kesobbi new order ).
Ennyi. Nem kivanok tobbe hozzaszolni a temahoz, koszontem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!