Rammstein dalszöveg értelmezés?
Bocsánat, itt folytatom :)
A fiú fel is megy, de lezuhan és meghal. Szerintem ez valami olyasmit jelent, hogy ha szeretsz valakit akkor elvakít, és bármit megteszel érte, de ezzel nem jársz jól, és kihasználhatnak....legalábbis én valahogy így értelmezem. De ha jól tudom, egy Goethe verset használtak fel a dalszöveghez.
Értem, ezt se tudtam, hogy Goethe egyik verse alapján született.
Én teljesen mást hittem erről a szövegről, azt hittem, hogy a refrénben a kút jelenti az emberi viselkedést, Rosenrot a lány, a csábítás, akinek nem szabadott volna engedni, ezért a víz bemocskolódott. Picit máshogy értettem xd
Köszönöm az eddigi válaszokat, ha van még valakinek ötlete, szívesen olvasgatom!
A lényeget tekintve arról szól, hogy "a Ministry zenekar 1989 utáni korszakát utánozzuk á lá ipari metál, meg a 80-as, 90-es évekbeli klasszik ipari rock zenekarokat úgy, mint Skinny Puppy, Die Krupps, valamint az ipari elektro-metál Laibach mint szintén klasszikus".
Remélem, válaszom kellően kielégítő volt. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=MYsBvZRXF7A
én voltam a Goethe-s válaszoló:
utolsó, te aztán most elég nagy butaságot mondtál
Mmmm... A Rosenrotban nekem is lehetne segíteni. Igazából a Rammstein számok gyönyörűsége, hogy van amit a nyelvtan miatt lehet többféleképpen értelmezni, vagy a tartalma miatt. Keletkezés, mondanivaló, stb. A Rosenrotot láttam úgy hogy vallási elvakultsággal hozták össze. De igen, jó több véleményt meghallgatni.
És hozzáteszem, ez a műfaj, a Rammstein műfaj :) ezt a metalt szinte ők hozták létre, és verhetetlenek szövegileg, előadásilag benne :) Ez olyan mint a Slipknot. Ők elmondásuk szerint, "metal metalt" játszanak.
A Rammstein, az Rammstein...erről ennyit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!