Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Rammstein dalszöveg értelmezés?

Rammstein dalszöveg értelmezés?

Figyelt kérdés
Nagyon nem értem, hogy miről szól a Rammstein Rosenrot című száma, tudok németül, nem az a gond, csak nem értem, hogy mit akar ezzel a dallal mondani. Valaki tud segíteni nekem értelmezni ezt a dalt? Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!

2014. jún. 26. 22:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Erre én is szeretnék rájönni! Elég nehéz rájönni, hogy mit akar vele mondani, mert hát ugye a szövegben az van, hogy egy fiú nagyon beleszeret egy lányba, és bármit megtenne ezért a lányért. És a lány megkéri, hogy hozzon a fiú le neki egy rózsát a hegytetőről, ahova elég nehéz feljutni. A
2014. jún. 26. 23:03
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, itt folytatom :)

A fiú fel is megy, de lezuhan és meghal. Szerintem ez valami olyasmit jelent, hogy ha szeretsz valakit akkor elvakít, és bármit megteszel érte, de ezzel nem jársz jól, és kihasználhatnak....legalábbis én valahogy így értelmezem. De ha jól tudom, egy Goethe verset használtak fel a dalszöveghez.

2014. jún. 26. 23:05
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Error! A rosenrot, Goethe egyik verse alapján írodott! A vers arról szól, hogy a lány megkéri a párját, hogy azt a szép rózsát hozza le neki a hegy tetejéről, amit ő kinézett magának. A versben egy nagyon magas és veszélyes hegy van és a fiú bele is hal, mert lezuhan a hegyről. Gyakorlatilag ez alliteráció arra, hogy a szerelemben még a legönzőbb kéréseket is teljesíteni tudjuk önzetlenül.
2014. jún. 27. 11:39
 4/14 A kérdező kommentje:

Értem, ezt se tudtam, hogy Goethe egyik verse alapján született.

Én teljesen mást hittem erről a szövegről, azt hittem, hogy a refrénben a kút jelenti az emberi viselkedést, Rosenrot a lány, a csábítás, akinek nem szabadott volna engedni, ezért a víz bemocskolódott. Picit máshogy értettem xd

Köszönöm az eddigi válaszokat, ha van még valakinek ötlete, szívesen olvasgatom!

2014. jún. 27. 13:55
 5/14 anonim ***** válasza:
8%

A lényeget tekintve arról szól, hogy "a Ministry zenekar 1989 utáni korszakát utánozzuk á lá ipari metál, meg a 80-as, 90-es évekbeli klasszik ipari rock zenekarokat úgy, mint Skinny Puppy, Die Krupps, valamint az ipari elektro-metál Laibach mint szintén klasszikus".

Remélem, válaszom kellően kielégítő volt. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=MYsBvZRXF7A

http://www.youtube.com/watch?v=RlOAMKTj0hU

2014. jún. 27. 15:55
 6/14 anonim ***** válasza:

én voltam a Goethe-s válaszoló:

utolsó, te aztán most elég nagy butaságot mondtál

2014. jún. 27. 16:58
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
Előző: az irigység beszél belőled. ;) Na jó, elgondolkodtattam kicsit a kedves kérdezőt a Rammstein "eredetiségéről". :) Amit írtam, szín igaz, hallgasd csak meg a 2 linket, egymás után. De a dalszöveghez nem szólok hozzá érdemben.
2014. jún. 29. 07:46
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem vagyok irigy :ddd de tudod utana kene jarni a dolgoknak, hogy egyes rammstein szamok mirol szolnak, hogy pl a mein teil a rotenburgi kannibalrol, a moskau a varos korrupciojarol stb stb szol. Az is kozismert hogy eleve a rammstein tette nepszeruve az industrial metalt, de mindegy, nem akarok gyakorin vitatkozni
2014. jún. 29. 12:30
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Mmmm... A Rosenrotban nekem is lehetne segíteni. Igazából a Rammstein számok gyönyörűsége, hogy van amit a nyelvtan miatt lehet többféleképpen értelmezni, vagy a tartalma miatt. Keletkezés, mondanivaló, stb. A Rosenrotot láttam úgy hogy vallási elvakultsággal hozták össze. De igen, jó több véleményt meghallgatni.

És hozzáteszem, ez a műfaj, a Rammstein műfaj :) ezt a metalt szinte ők hozták létre, és verhetetlenek szövegileg, előadásilag benne :) Ez olyan mint a Slipknot. Ők elmondásuk szerint, "metal metalt" játszanak.

A Rammstein, az Rammstein...erről ennyit

2014. jún. 30. 01:43
 10/14 A kérdező kommentje:
5. válaszoló: Egy percig sem állítottam, hogy eredeti. Nekem tetszik, és ennyi, nem értem, hogy egy ilyen kérdés is képes egy kisebb vitát indítani. Valójában nem izgat, hogy eredeti vagy sem. Számomra szépek a számaik, és minden banda/együttes valamilyen szempontból egyedi.
2014. jún. 30. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!