A gitárom, ha pengetem, zörög, de miért?
A bund az a kis fém pálca. :)
A zörgés több dologtól lehet:
- Túl alacsonyak a nyeregben a húrok vájatai
- Rossz a nyak beállítása
- nem egyenletesek a bundok
("kiemelni" nem is fogod tudni a bundot, csak lejjebb csiszolni vagy kicserélni)
Pontosan milyen gitár egyébként? Gyártmány, típus?
Egy nagyon régi akusztikus dobgitár.
Oké, szóval akkor a bund. :D
Egy ~30 éve gitározó ismerősöm azt mondta, hogy csiszolni kéne a 4. bundot, mert mint mondtam, minden jó, csak a 1-2-3-4. bund előtt lefogva a D-től az E1-es húrt pengetve, zörög.
Kérdező, azt ugye vágod, hogy AktívGitár Amerikában tanul/dolgozik hangszerészként?
Én nem vagyok az, csak egy gitáros, aki jártasabb a témában, és azt kell mondjam, hogy bődületes marhaság teljesen laikusként nekiállni csiszolgatni a bundokat, többet ronthatsz, mint javíthatsz. De ha az ismerősödben jobban bízol, lelked rajta.
Köszönöm az elismerést, de azért én még csak hangszerész inas vagyok, nem hangszerész. És sokminden van, amit én nem tudok, vagy még nem csináltam.
Nem kizárt, hogy annak az egy bundnak a csiszolása segíthet a problémán, de szerintem nem biztos, hogy csak az a gond. Egy ilyen régi akusztikuson sok oka lehet, a nyak szög elállítódásától kezdve a nyergen át a bundokig.
A csiszolást is meg lehet csinálni házilag, ha valaki tudja, hogy mivel és hogyan célszerű.
Ha nem sajnálja a gitárt és kísérletezni, tanulni akar ezzel a csiszolással, akkor csinálja csak, de előtte érdemes a neten utánanézni, hogy kell az ilyesmit csinálni.
De ha azt szeretné, hogy egy jó gitár legyen belőle, akkor érdemes lenne egy szakamberrel megnézetni.
Így már, ezek után mindent értek :) köszönöm szépen a segítséget!
Nos, arra jutottam, hogy előbb tényleg elviszem egy szakemberhez, mondjon róla egy-kéz szót, s ha kell, Ő csinálja meg.
Aktív Gitár :) Minden elismerésem! Sok szerencsét és sikert kívánok Neked az életben! Remélem amit elterveztél, befog jönni! :) :*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!