Hogyan vegyem fel a zenémet?
Tudom, hogy kell hozzá egy jó mikrofon, de a holmikat csak akkor kezdeném beszerezni, ha pontosan tudom mire lesz szükségem...Előerősítő is kellene ha jól tudom, de az valóban szükséges? Van egy nagyon jó minőségű hangfalam, azzal nem megyek semmire?
Mindent a laptopomon készítenék, az jó? Vagy az gyenge? Vagy ennek semmi köze hozzá?
És még mi más szökséges? :)
Az kemény dió kicsit... Olyan szoba kell hozzá, ami nem túl visszhangos és értelemszerűen nem zajos! :)
1 mikrofonnal nehéz ügy szerintem. :( Bevallom, nem szoktam felvételeket készíteni, ezért korlátozottan fogok hozzászólni.
(A laptop mikrofon bemenete kondenzátor mikrofonhoz van kitalálva, talán egy jobb minőségű kondenzátormikrofonnal meg lehetne próbálni egy hangszer hangját felvenni, de ide sztem inkább dinamikus mikrofon kell majd, azt kapásból nem fogadja a laptop alapértelmezésben.)
Nincs a környéken valami stúdió, vagy rádió adó? Hátha tudnál ott a hangtechnikussal beszélni!
A jó minőségű hangsugárzóval jelen esetben nem mész sokra, Neked a másik irány kell, hangból elektromos jel, nem pedig visszafele. :)
Én egy ART Dual Pre-t ajánlok.Ez egy kér bemenetes usb-s audio interfész.Csak bedugod a számítógépbe és akár Audacity-vel is lehet felvenni.Ketté tudod panorámázni(jobb-bal oldal elkülönítve)ha pl. az ének mellé valamilyen hangszerrel játszol egy időben.
Viszonylagosan nem olcsó,de ebben a kütyüben mindkét oldalra lehet fantomtápot(+48V a kondenzátormikrofonokhoz) kapcsolni és nem kell hozzá külön tápegység,mert az usb-ről,vagy a benne lévő 9V-os elemről(ha teszel bele) transzformál.
EZ egy nagyon kompakt és jó cucc,jack dugót(gitár) és xlr(mikrofon) kábelt is dughatsz bele.
Kb. 28000Ft-ba kerül újonnan.Tudom,ez nem kevés.Azt mondod nem kell stúdió minőség.Ezt lehet,hogy így látod most,de ha jelentkezik Benned az igény a jobb minőségre akkor már adott lesz ez és nem kell újra beruháznod.Nem beszélve arról,ha elsőnek valami olcsó fost veszel az biztos Rajtad marad.Mikrofonból nekem egy Audio-Technika AT 2020-asom van,most akció az ára ami szintén 28 ezer körül mozog és hidd el ez egy igazi kis igásló.Jó választás lehet a Rode M3 is,ez 25 ezret kóstál és nem fogsz csalódni benne.Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!