Milyen beugró elektromos gitárt érdemes venni?
Van esetleg elképzelésed, hogy milyen zenét szeretnél játszni?
Mennyit tudsz rászánni?
50-100e és szóló vagy ritmus is lehet.
De amúgy rock és metál különböző típusait.
Metalra humbucker hangszedős gitár válassz!
Bár metál a stílus, de én mindenféleképpen fix húrlábas hangszert választanék.
50-100 eFt gitárra, vagy ebbe férjen bele mindenki?
Van erősítőd?
Gondolatébresztőnek:
Feltételeztem, hogy nincsen erősítő, ezért ajánlottam 50 ezerig gitárt. A másik feléből egészen jó kis erősítőket lehet megcsípni, akár használtan is.
Ha megnézted a videókat, akkor beugrónak szerintem a legjobb választás egy modellezős erősítő lehet. Ezekben tényleg egyetlen gombnyomással egymás után teljesen más karakterisztikájú erősítők hangját érheted el. A legalapvetőbb effektek is elérhetők. A hátrány inkább a bőség zavara lehet:
Az alábbi az ár alapján kilóg, de a feladatra az egyik legjobb választás lehet:
Érdemes youtube videókat nézegetni, mit tudnak ezek az erősítők (falat bontani nem, de nem is ez a céljuk). Ha valamelyik megtetszik, nem árt kipróbálni, mert élőben minden másképpen szól.
Remélem tudtam segíteni, ha szűkül a kör, kérdezz, itt van egy csomó ember, akinek mindenféle, jó-rossz tapasztalat van az erősítőkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!