Hogyan lehet megtanulni gitározni? Mik a tanulás részletei?
1. Igen, lehetséges, sok elismert gitáros tanult egyedül.
2. Egy konkrét oldalt nem igazán tudok ajánlani, én mindent máshonnan szedtem össze.
3. Nagyon fel tudja gyorsítani a haladást egy jó tanár, tudja, hogy mit kell gyakorolnod ahhoz, hogy fejlődni tudj, és kijavítja a hibáidat, amit magadtól csak hosszabb idő alatt ismernél fel.
4. A zeneelmélet kelleni fog bizonyos mértékben, ha csak szórakozásból szeretnél játszani egyszerűbb dalokat, akkor csak nagyon alap szinten, de ha komoly ambícióid vannak mondjuk a jazz vagy progresszív metál terén, akkor nagyon nagyon alaposan. A technikai dolgokkal is érdemes tisztában lenni, engem speciel mindig nagyon érdekelt ez a része a dolognak, úgyhogy eléggé beleástam magam. De ez is elég annyira, hogy az alapdolgokkal tisztában legyél.
5. Akusztikus: a húrok berezgetik a fedlapot, ami a testben levő levegőt hozza rezgésbe, ezt hallod.
Elektromos: a húrok rezgése a hangszedőben elektromos jelet (áramot) indukál, ezt teszik hallhatóvá az erősítővel. Ez a jel jól modulálható, így elég sokféle hangzásra képes az elektromos gitár, az akusztikushoz gitároz hasonlótól az egészen szintetizátor-szerűn át egészen a metálos torzított zúgásig.
6. Napi egy óra már sok mindenre elég, de az elején akár azzal is látványos haladást érhetsz el, a csak 20-30 percet gyakorolsz, de tényleg rendszeresen, minden nap.
7. A viszonylag jó elég relatív. Érdemes belekezdened, főleg úgy, hogy van gitárod, és ezért nem igényel anyagi befektetést, ha nem tetszik, és abbahagyod, akkor sem buksz rajta.
Itt is a gyakorlás segít mert előbb utóbb hozzászoksz.
Feltéve ha jó a gitárod és alkalmas zenélésre. Ha túl magasan vannak a húrok akkor nehéz lefogni vagy ha a gitár nyaka se illik a kezedhez. Vékony húrkészlettel húrozd fel ha villamos gitárod van vagy ha western gitár.
Műanyag húros klasszikus gitár kevésbé veszi igénybe az ujjaidat. Ha elfáradtál akkor pihenj ne erőltesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!