Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan lehet megtanulni...

Hogyan lehet megtanulni gitározni? Mik a tanulás részletei?

Figyelt kérdés
Lehetséges egyedül megtanulni, internetes oktatóvideókból? Ha igen, melyik oldalak jók erre igazán? Mennyiben tud segíteni egy tanár? Mennyire kell belemenni a technikai hátterébe a gitárnak és a zenének (különböző húrfajták, stb)? Miben más az elektromos gitár és az akkusztikus gitár? Kb napi mennyi idő gyakorlás szükséges a haladáshoz és kb. mennyi idő után lehet viszonylag jól gitározni? Nulláról indulok, van egy akkusztikus gitár a szobámban, amivel évek óta szemezek.

2014. máj. 30. 10:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

1. Igen, lehetséges, sok elismert gitáros tanult egyedül.

2. Egy konkrét oldalt nem igazán tudok ajánlani, én mindent máshonnan szedtem össze.

3. Nagyon fel tudja gyorsítani a haladást egy jó tanár, tudja, hogy mit kell gyakorolnod ahhoz, hogy fejlődni tudj, és kijavítja a hibáidat, amit magadtól csak hosszabb idő alatt ismernél fel.

4. A zeneelmélet kelleni fog bizonyos mértékben, ha csak szórakozásból szeretnél játszani egyszerűbb dalokat, akkor csak nagyon alap szinten, de ha komoly ambícióid vannak mondjuk a jazz vagy progresszív metál terén, akkor nagyon nagyon alaposan. A technikai dolgokkal is érdemes tisztában lenni, engem speciel mindig nagyon érdekelt ez a része a dolognak, úgyhogy eléggé beleástam magam. De ez is elég annyira, hogy az alapdolgokkal tisztában legyél.

5. Akusztikus: a húrok berezgetik a fedlapot, ami a testben levő levegőt hozza rezgésbe, ezt hallod.

Elektromos: a húrok rezgése a hangszedőben elektromos jelet (áramot) indukál, ezt teszik hallhatóvá az erősítővel. Ez a jel jól modulálható, így elég sokféle hangzásra képes az elektromos gitár, az akusztikushoz gitároz hasonlótól az egészen szintetizátor-szerűn át egészen a metálos torzított zúgásig.

6. Napi egy óra már sok mindenre elég, de az elején akár azzal is látványos haladást érhetsz el, a csak 20-30 percet gyakorolsz, de tényleg rendszeresen, minden nap.

7. A viszonylag jó elég relatív. Érdemes belekezdened, főleg úgy, hogy van gitárod, és ezért nem igényel anyagi befektetést, ha nem tetszik, és abbahagyod, akkor sem buksz rajta.

2014. máj. 30. 11:50
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. máj. 30. 15:40
 3/11 anonim ***** válasza:
Akaraterő, kitartás, szorgalom, hozzáértés, érdeklődés, sok gyakorlás.
2014. máj. 30. 18:05
 4/11 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Meg egy csomó yutubos

2014. máj. 31. 20:05
 5/11 A kérdező kommentje:
Pontosítom az utolsó kérdésem. Ha feltételezzük, hogy a legelején a legegyszerűbb semmi sem megy jól, mennyi idő után várható el a fejlődés?
2014. jún. 18. 18:48
 6/11 anonim ***** válasza:
Belátható időn belül ha szorgalmasan gyakorolsz. Egyszer mindenki nulláról kezdte.
2014. jún. 18. 20:55
 7/11 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert hajlamos vagyok abbahagyni valamit csak azért, mert nem megy. De gitározni eléggé szeretnék megtanulni.
2014. jún. 18. 23:44
 8/11 A kérdező kommentje:
Kis gondom van az akkordokkal. Bármelyik akkordot fogom le, egy vagy több húr sosem ad ki tiszta hangot, zörög, vagy nem is szól egyáltalán. Olvastam, hogy az a baj, hogy nem fogom le eléggé a húrokat, és valóban, ha izomból rászorítom az ujjaimat, akkor már jól szól. Csak azt nem értem ,hogy így hogy lehet lejátszani dalokat? Egyrészt egy-két perc után őrülten fáj, másrészt úgy beköt az alkarom a folyamatos feszítéstől, mint sportverseny után. Valaki elmagyarázná hogy itt mi a helyzet? Néhány napja kezdtem akkordokat gyakorolni.
2014. júl. 6. 13:36
 9/11 anonim ***** válasza:

Itt is a gyakorlás segít mert előbb utóbb hozzászoksz.

Feltéve ha jó a gitárod és alkalmas zenélésre. Ha túl magasan vannak a húrok akkor nehéz lefogni vagy ha a gitár nyaka se illik a kezedhez. Vékony húrkészlettel húrozd fel ha villamos gitárod van vagy ha western gitár.

Műanyag húros klasszikus gitár kevésbé veszi igénybe az ujjaidat. Ha elfáradtál akkor pihenj ne erőltesd.

2014. júl. 6. 20:06
 10/11 A kérdező kommentje:
Kösz a tippeket! Még akkor 1-2 hétig gyakorlom, és ha nem javul a helyzet akkor rákérdezek gitáros ismerősömre, hogy mi a véleménye a hangszerről.
2014. júl. 6. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!