Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a véleményetek a rap...

Mi a véleményetek a rap zenéről? Miért jó az, ha nem szólnak másról a szövegek kizárólag káromkodás van bennük? Vagy ez egyfajta düh, ami így jön ki belőletek?

Figyelt kérdés
2014. máj. 7. 22:54
1 2
 1/12 Tengor ***** válasza:
80%
Nálam a zene ott kezdődik, hogy az előadó tud hangszeren játszani. A random gépi zörejre szöveg mondás (versnek hívni kicsit sértőnek érzem a költők felé) messze van a zenétől.
2014. máj. 7. 23:02
 2/12 A kérdező kommentje:
Szerintem is. Ehhez nem is tudok mit hozzátenni. Kell az élő egyéniség.
2014. máj. 7. 23:10
 3/12 anonim ***** válasza:
2014. máj. 8. 00:01
 4/12 anonim ***** válasza:

Ez érdekes mert alapvetően hangszeres zenét hallgatok, mégis van olyan rap ami tetszik. Igaz ez nem az az igazi városi rap, de azért mégiscsak rap. Nem tudom megmagyarázni miért tetszik, talán a ritmusa, a lendülete, bírom a rímeket is amiket ebből a semmi szövegből kihoznak. Mutatok példát:

http://www.youtube.com/watch?v=DbfOXrQ0N84

http://www.youtube.com/watch?v=t2hWgwTHMvw

http://www.youtube.com/watch?v=gJUx8didhZA

2014. máj. 8. 00:03
 5/12 anonim ***** válasza:
2014. máj. 8. 00:09
 6/12 anonim ***** válasza:
2014. máj. 8. 00:26
 7/12 Warren Scott ***** válasza:

A Rap lehet művészeti ág is, legalább annyi mondadóval mint egy egekbe magasztalt néhai költők írásai.

Persze nehezebb megtalálni az ilyeneket mert a kérdező által említett számokkal van telítve a piac.

Ha meghallgatod pl Sub Bass Monstertől a Kell ez a kis hip-hop (Joker remix) számát vagy a Sebességmámort, vagy akár a Raptorz-tól a Második Harapás albumról szinte bármelyik számot (ők azért eleresztenek egy-egy olyan mondást ami az érzékenyebb lelkületű embereknek meredek lehet) sőt akár az Animal Cannibals részéről az Északon-Délen c. számot, talán elég világosan ki fog tűnni, hogy tartalommal bíró dolgot hallgatsz.

A témák változatosak, és közel sem csak káromkodás van a számokban, sokszor inkább egy-egy mindenki számára ismerős helyzetet vagy érzést közvetítenek. (bár mondjuk ez utóbbi már inkább átmenet a hip-hop és a rap között, de a régiek közül az AC a Rapülők mellett a stílus hazai első művelői között volt)

Az Animal Cannibals számaiban pl gyakorlatilag nincs is káromkodás xD

Javasolnám, hogy ne csak a felszínen összegyűlt ego-rap alapján próbálj megítélni egy egész műfajt.

A külföldi előadóknál is bőven vannak tartalmas számok, csak hallgass bele az Atmosphere - The Waitress c. számába, vagy Adam Tensta - 80's baby c. számába. Ők is ott vannak a palettán, csak őket nem játszották szénné a kereskedelmi rádióban meg TVben.

Az a sarkított kép amit látsz a rap és/vagy hip-hop műfajról kicsit olyan mintha az egész szórakoztató ipart próbálnám megítélni a Való Világ színvonala alapján, mert azt nyomják agyba-főbe.

(És én még csak nem is vagyok "művelt" a rap műfajban. Egy a műfajban járatosabb ember biztosan tudna mondani több és jobb példát is intelligens rap előadókra)

2014. máj. 8. 09:21
 8/12 anonim ***** válasza:
Kizárólag káromkodás? Te tényleg ennyire buta vagy? Annyira sok rapper van, aki jóformán nem is mond egy csúnya szót sem, mert ott a mondani való a lényeg, nem az arcoskodás... De mit várunk attól, aki ennyire nincs tisztában valamiről? lol
2014. máj. 8. 16:15
 9/12 A kérdező kommentje:
Végigolvastam Ganxsta Zolee és Dopeman dalszövegeit régebben. Nagyon ritka, hogy más ne legyen benne, mint a fizetős nőkkel történő szexuális kapcsolat explicit megjelenítése. Ez nem is lenne baj, de túlságosan egyoldalú, amikor másfajta tartalommal nem tudják megtölteni, azaz mintha folyamatosan önmagára reflektálna.
2014. máj. 8. 23:04
 10/12 Warren Scott ***** válasza:

Talán ha nem csak őket vennéd példaként, több sikerrel járnál a műfaj megértésében.

Az előző válaszomban említettem jópár példát, őket is vizsgáld meg.

A rap/hip-hop ugyanúgy több irányzattal rendelkezik mint a rock. Én sem venném egy kalap alá a death metal féle hörgős zúzást a Little Richard vagy Jerry Lee Lewis féle rock'n'roll előadással csak azért mert ezek mind kapcsolódnak a rock kategóriához.

2014. máj. 9. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!