Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ezt milyen gitárral játszák?...

Ezt milyen gitárral játszák? (lent)

Figyelt kérdés

Ha valaki felismeri ennek a gitárnak a hangját, legyen oly kedves írja le nekem a nevét!

http://www.youtube.com/watch?v=1fw3ADUVWPc&list=PLDmdF1ma6cZ..

2014. ápr. 26. 12:10
 1/10 anonim ***** válasza:

Komolyan azt gondolod, hogy bármilyen gitármárkát vagy modellt fel lehet ismerni hang alapján?

Ez valami fémhúros akusztikus gitár, ennyit lehet tudni.

2014. ápr. 26. 14:29
 2/10 A kérdező kommentje:
Vannak akik kifinomult hallásuk révén felismerik!Köszönöm hogy leszűkítetted!
2014. ápr. 26. 22:04
 3/10 anonim ***** válasza:
Konkrétan kicsoda? Mert akkor az illető egy Superman.
2014. ápr. 26. 22:14
 4/10 anonim ***** válasza:

Tényleg nem értem, miért mondasz ilyen butaságokat, hogy kifinomult hallással felismeri egész pontosan, milyen gitármárkán játszanak, mikor láthatóan fogalmad sincs a gitárokról és a felvételi technikáról.

Ez legfeljebb valami urban legend lehet.

Ha csak egy kicsit belegondolsz - már ha el tudod képzelni - hogy egy felvételen a különböző beállításokkal, hangszínszabályzással, effektekkel ugyanabból a gitárból nagyon eltérő hangzásokat is ki lehet hozni, hogy lehetne hát felismerni? Még két azonos gyártmányú, de más sorozatú gitár se szól teljesen egyformán...

2014. ápr. 26. 22:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, felismertük, akusztikus gitár... ennél többet ne várj, mert senki nem fogja pontosabban megmondani.
2014. ápr. 27. 09:59
 6/10 anonim ***** válasza:
Én is csak abban vagyok biztos, hogy akusztikus gitárral! Tippelhetnénk, de nem hiszem, hogy bárki le tudná írni részletesebben!!
2014. ápr. 27. 11:07
 7/10 anonim ***** válasza:

"Vannak akik kifinomult hallásuk révén felismerik!"

Hidd el, nekem elég kifinomult a hallásom, a mai kor csodái mégis vicceltek már meg.

Meg mertem volna esküdni hang alapján, hogy a hobo blues band félamerikai című számát telecasteren tolják. Erre koncerten megvillant egy retek gibson les paul. A multieffekt tette a dolgát...

2014. ápr. 27. 11:59
 8/10 anonim ***** válasza:

pontosan, lehet hogyha egy tesztent egymás után két gitáron játszanak, akkor csukott szemmel megmondom hogy melyik melyik (ha tudom hogy mi a két lehetőség)

De hidd el hogy felvétel alapján még azt se fogják megmondani hogy egy single coilos stratocaster szól, vagy egy humbuckeres les paul :)

2014. ápr. 28. 14:54
 9/10 anonim ***** válasza:
*teszten
2014. ápr. 28. 14:55
 10/10 Jettenuator ***** válasza:

Ugyanolyan körülmények között, ugyanolyan mikrofonnal felvett gitárok között meg lehet mondani a különbséget. Ezen nem.

Egyébként ha hasonló hangot szeretnél, akkor ne dreadnought gitárok között nézelődj, a takamine és a taylor gitároknak hasonló csilingelő hangjuk van.

2014. ápr. 29. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!