Ezt milyen gitárral játszák? (lent)
Ha valaki felismeri ennek a gitárnak a hangját, legyen oly kedves írja le nekem a nevét!
http://www.youtube.com/watch?v=1fw3ADUVWPc&list=PLDmdF1ma6cZ..
Komolyan azt gondolod, hogy bármilyen gitármárkát vagy modellt fel lehet ismerni hang alapján?
Ez valami fémhúros akusztikus gitár, ennyit lehet tudni.
Tényleg nem értem, miért mondasz ilyen butaságokat, hogy kifinomult hallással felismeri egész pontosan, milyen gitármárkán játszanak, mikor láthatóan fogalmad sincs a gitárokról és a felvételi technikáról.
Ez legfeljebb valami urban legend lehet.
Ha csak egy kicsit belegondolsz - már ha el tudod képzelni - hogy egy felvételen a különböző beállításokkal, hangszínszabályzással, effektekkel ugyanabból a gitárból nagyon eltérő hangzásokat is ki lehet hozni, hogy lehetne hát felismerni? Még két azonos gyártmányú, de más sorozatú gitár se szól teljesen egyformán...
"Vannak akik kifinomult hallásuk révén felismerik!"
Hidd el, nekem elég kifinomult a hallásom, a mai kor csodái mégis vicceltek már meg.
Meg mertem volna esküdni hang alapján, hogy a hobo blues band félamerikai című számát telecasteren tolják. Erre koncerten megvillant egy retek gibson les paul. A multieffekt tette a dolgát...
pontosan, lehet hogyha egy tesztent egymás után két gitáron játszanak, akkor csukott szemmel megmondom hogy melyik melyik (ha tudom hogy mi a két lehetőség)
De hidd el hogy felvétel alapján még azt se fogják megmondani hogy egy single coilos stratocaster szól, vagy egy humbuckeres les paul :)
Ugyanolyan körülmények között, ugyanolyan mikrofonnal felvett gitárok között meg lehet mondani a különbséget. Ezen nem.
Egyébként ha hasonló hangot szeretnél, akkor ne dreadnought gitárok között nézelődj, a takamine és a taylor gitároknak hasonló csilingelő hangjuk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!