Hogyan csináljam, hogy csak egy húrt "palm mute" technikával pengetek, az eggyel magasabbat pedig simán? Meg lehet csinálni akusztikus gitárral?
Figyelt kérdés
egy ilyen tabról lenne szó:
A|-000000000000--000000000000--8-----7-----10---8---7h8----|
E|-000000000000--000000000000----0-0---0-0----0---0--------|
............ ............ . . . . . .
ha rosszul jelenitené meg, itt van a cime:
2014. márc. 7. 16:21
1/5 anonim válasza:
Az a jelölés mindkettőre vonatkozik.
2/5 anonim válasza:
Én nem látok ebben olyat, ahol ilyet kéne csinálni.
3/5 anonim válasza:
Szerintem a pontok azt jelölik a tab alatt. Mint a normál kotta esetében a staccato.
4/5 anonim válasza:
A pontok nem a staccatot jelölik.
A palm mute csak mindkét hangra vonatkozik E és A húron is. A következő A8-nál csak simán fel kell engedni a palm mute-t, majd 0-nál vissza. Eleinte nem egyszerű, be kell gyakorolni az ilyen riffeket, úgy próbálgasd, hogy a karod (valamivel csukló felett) támaszd lazán a gitár testének a széléhez, de úgy, hogy a palm mute-t kényelmesen elérd, így könnyebb gyors tempónál pm-ből "sima" megszólaltatásba váltani.
Akusztikus gitárral is meglehet csinálni.
5/5 anonim válasza:
22:36 vagyok, bocs, nem olvastam az első válaszod, így félreértettem. Szóval igazad van, mindkét hangra vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!