Egy Epiphone Las Paul Spec. 2-es gitárom van, gyári húrozással. Milyen húrokat kellene rá vennem hogy az alábbi számokat eltudjam rajta játszani. (Próbálkozzak)
In Flames, Slipknot, Ill Nino, Soilwork, stb...
Illetve ez lenne a kérdésem , hogy a húr az mennyire befolyásolja a hangzást?
szinte semennyire,10es húr méretet ajánlom bármilyen márkából DR Strings,D'addario..akármi, 9 es túl vékony szétkúrja az ujjaid,11 túl vastag ( nekem legalábbis kényelmetlenül vastag)
2014. ápr. 23. 21:33
2/18 anonim válasza:
Az elsőbek nincs igaza. A húr nagyban befolyásolja a hangzást. Gondoló nem próbálta még ki pl a bronz vevonatos húrokat.
Neked 10es nikkel húr kell. Inflameshez én adario-t hasznltam.
2014. ápr. 23. 22:10
3/18 A kérdező kommentje:
Akkor melyik márka, melyik csomagjából érdemes venni?
2014. ápr. 24. 05:09
4/18 anonim válasza:
10-es húr p|csafüst lesz ilyen lehangolt zenére, de okoskodjatok csak itt is.
Másrészt bronz húr akusztikus gitárra való, nem nagyon értem, hogy jön In Flameshez meg Slipknothoz...
2014. ápr. 24. 07:58
5/18 anonim válasza:
Jajj ha nagyon kukacoskodni akarunk azt mondjuk ,hogy "ó nagyban befolyásolja a hangzást" viszont aki próbált már többféle kombinációt az tudja, hogy a hangzást szinte semennyire nem befolyásolja inkább technikailag befolyásolja, pl csinálhatod úgy is, hogy az E A D húrokat 10es Elixirre cseréled az alsó hármat meg mondjuk valami kilencesre,így a felsőkön vaskosabb a játék az alsók pedig könnyen nyújthatók.Max ennyi semmi más.Bronz bevonatú húrokról még nem is hallottam valami gagyi lehet gondolom közelébe sem ér a Nikkelezett húroknak :D
2014. ápr. 24. 13:21
6/18 anonim válasza:
Szinte mind baromságokat írtak eddig. A húr természetesen befolyásolja a hangzást, de a játékkényelmet méginkább. Elektromos gitárra általában nikkel bevonatú húrokat használnak, a bronzos fémhúros akusztikusra való. De nagyon sokféle húr létezik, ebbe nem mennék bele. Ízlés dolga, hogy milyen húrt szeret egy gitáros, én például Ernie Ballt használok, de a d'Addario vagy a drágábbak közül az Elixir húrok is elég elterjedtek. Ilyen mély hangolásokhoz érdemes vastagabb szettet választani, én dropD-hez minimum 10-est, drop C-hez legalább 11-est javaslok, még jobban leeresztettre akár vastagabbat. De hogyha besétálsz egy hangszerboltba, és megmondod, hogy eresztett hangolásos metálkodáshoz szeretnél húrt, biztosan fognak tudni javasolni konkrét szetteket.
2014. ápr. 24. 16:20
7/18 anonim válasza:
"10-es húr p|csafüst lesz ilyen lehangolt zenére, "
te kis nagyon okos makk, szerinted egy dropp D hez miért is lenne túl vékony a 10-es húr?
Bronz meg réz bevonatos húr simán van szólógitárra. Tájékozódj mielőtt hülyeségekkel okádod tele a fórumot!
2014. ápr. 24. 19:02
8/18 anonim válasza:
"te kis nagyon okos makk, szerinted egy dropp D hez miért is lenne túl vékony a 10-es húr?"
És a felsorolt zenekarok közül melyik játszik drop D-ben te agyatlan barom?
standard B, meg Drop B meg hasonlók.
"Bronz meg réz bevonatos húr simán van szólógitárra."
Ha van is, nagyon ritka, metálban pedig egész biztosan nem használják, tehát megint csak balf#szságokat írsz, csak tudnám minek...
Menjél szépen aludni, itt már eleget égetted magad.
2014. ápr. 24. 20:17
9/18 A kérdező kommentje:
a húr számok mit takarnak (10, 11, 12) 0.10 mm a legvastagabb húr (E)?
2014. ápr. 24. 20:17
10/18 A kérdező kommentje:
Leszűkítem a kérdést, Drop B,C,D,A,A# melyik lenne a legoptimálisabb húr? Gondolom nincs olyan ami mindre passzolna. Drop Dropped között mi a külömbség? Meg ugy magában a Drop szó mit jelent? Bocs h ennyi hülyeséget kérdezek de még full kezdő vagyok :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!