Miért van az, hogy nemzeti rock zenekarokkal Dunát lehetne rekeszteni, de más műfajokban elég kevés nemzeti érzelmű előadó van?
Nemzeti érzelmű lány vagyok, de nem szeretem a rock zenét. Szívesebben hallgatom az összes többi zenei stílust (pop, rap, diszkózene, hangszeres zenékből népzene és komolyzene). Feltűnt, hogy az általam kedvelt könnyűzenei műfajokban elég kevés a nemzeti érzelmű előadó, míg a barátaim, akik rockot hallgatnak, rengeteg olyan együttest ismernek, akiknek nemzeti szövegviláguk van.
Légyszi valaki magyarázza meg, miért fogékonyabbak a hazafias értékrendre a rock zenék kedvelők, és miért csak kevesen gondolkodnak így a más stílusokat hallgatók közül!
Csak értelmes válaszokat szeretnék, a fikázást légyszi hanyagoljátok! Köszönöm szépen!
Rapből azért van, én legalábbis hallottam már nemzeti érzelmű rap zenét.
Pop disco meg azért nincs, mert ezek a stílusok egyszerűen másról szólnak. Szerelem, csalódás stb. Sekélyes és semmitmondó szövegvilággal. Nem céljuk, hogy gondolkodásra ösztönözzenek.
Szóval mélyen szántó gondolatokat ne is várj tőlük.
A rockzene pedig a lázadásról szól a nemzeti érzelmek kiéneklése pedig egyfajta lázadás. A szöveg és a zene összeillik.
Hát ez nekem is feltűnt de egyszerű a magyarázat /ahogy már leírták/ a rock mindogis ehyfajta elkülönülést, lázadást jelentett és szított, míga pop egy lágy, bárhol leadható könnyű műfaj. Mondjuk én el se tudnék képzelni egy nemzeti témákat éneklő pop előaòt. A rockban van meg a kellő erő, vadság ami plusz löketet ad a nemzeti szövegeknek. Talán még az, h a rockhoz kevésbé kell tiszta énekhang-és tudás.
16f nemzeti érzelmű :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!