Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Megérné úgy belefogni a...

Megérné úgy belefogni a gitározásba, hogy borzalmas énekhangom van?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben el kezdett érdekelni a gitározás, gondolkoztam is rajta, hogy vennék egy olcsóbb gitárt. Az a helyzet, hogy az énekhangom enyhén szólva is siralmas (viszont a zenei hallásom meglehetősen jó, amint azt észrevettem). Ha mondjuk haverok között elkezdenék gitározni és énekelni, mennyire dobna az én hangomon a gitár hangja? Mennyire szükséges a gitár mellé az én hangom, ha mondjuk mások is énekelnek? A válaszokat előre is köszönöm.

2014. márc. 9. 21:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Megérné-e nekem úgy autóversenyzőnek felcsapnom, hogy borzalmasan főzök?
2014. márc. 9. 23:19
 2/6 anonim ***** válasza:
A gitárral fejlődni fog az énekhangod is, az akkordok is sokat segítenek majd a hangod vezetésében. Tábortüzes éneklésnél (eleinte) illik tudnod az adott dalt, mert a meglátásom az, ha az énekesek között valaki elbizonytalanodik (halkul, mást énekel, abbahagyja), akkor mindenki abbahagyja. Na ilyenkor kell tudni őket visszaterelni. Egyébként meg a gitár tudással mindent lehet kompenzálni.
2014. márc. 10. 08:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk azt azért úgy nem teljesen mondanám, hogy meglehetősen jó a zenei hallásod, mert ha tényleg így lenne, akkor jó lenne a "hangod" is, ugyanis "hangja" mindenkinek van, csak akinek van jó hallása, arra mondják, "jól énekel, jó a hangja". Egyébként ettől függetlenül nyugodtan fogj bele a gitározásba, hiszen a kettő nem függ össze. (Kivéve ha énekelni is szeretnél a gitározás mellet vagy közben.)
2014. márc. 10. 12:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Akkor tud valaki énekelni, ha tisztán kitudja énekelni a hangokat, azaz nem hamis + esetleg ismered a különféle technikákat is. Ennyi nem több... Ez nem feltételezi, hogy jó, élvezhető hangszínednek is kell lennie ahhoz, hogy tudj énekelni. És akkor van jó hangod (akkor tudsz szépen énekelni), ha a hallgató számára van egy jó, élvezhető hangszíned is az előbbi mellé. Ha ez nincs meg -mint nekem se sajnos-, attól még megtanulhatsz énekelni ugye. Sokszor hallani koncerteken/albumokon, hogy kórusban énekelnek 1-2 részt, miközben nincs különösebben jó hangjuk a többieknek, csak az énekesnek és még is baromi jól szól az egész, mert mindenki aki énekel kitudja a hangokat tisztán énekelni. Bár általában kicsit a háttérben lehalkítva csinálják az énekeshez képest, de a lényeg hogy jól szól!

Amúgy meg a legelső válaszoló nagyon frappánsan leírta a lényeget. Ahhoz, hogy gitározz nem kell énekelned... Nyugodtan kezdj bele, sok gitáros nem tud énekelni (én se, meg sok elismert híres gitáros sem), nem fog semmiben sem hátráltatni. Főleg ha van kicsi zenei hallásod, de még az se feltétel. Főleg ha nem akarsz komolyabb stílusokban mozogni (prog rock, jazz fusion, jazz stb...) és az zenei improvizáció sem érdekel különösebben.

2014. márc. 10. 13:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat és a biztatást! :D Mentek a zöld pacsik!
2014. márc. 10. 18:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzetben vagyok én is. Hallás után játszok gond nélkül (racionális keretek között), de az éneklés nem megy. Hiába pendítek meg egy hangot, alig bírom eltalálni a hangommal. Ha meg más játszik egy dallamot, gitáron utána tudom játszani. Nekem eddig nem volt cél az éneklés, ha neked sem, akkor ne foglalkozz vele, nyugodtan gitározhatsz attól még.
2014. márc. 11. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!