Klasszikus nylonhúros gitárral ugyanazt lehet játszani, mint egy fémhúrossal?
Más a hangjuk, máshogy kell húrozni. Ugyanúgy lehet játszani mindkettőn.
A nylonhúrosnak lágyabb hangja van, a fémhúrosnak ércesebb.
A nylonhúros gitár húrjait könnyebb lefogni, kezdőknek azt szokták ajánlani.
A fémhúros gitár húrjai, keményebbek és kicsit szokni kell az elején, de idővel könnyebb lesz.
Én például nylonhúroson kezdtem, fél évig játszottam rajta, aztán vettem egy fémhúrosa és azon folytattam. Én személyszerint mindkettőt egyformán szeretem, (csak azért vettem anno másikat mert , mert amin addig játszottam az egy gagyi Auchanos volt).
Ha később elektromos gitáron szeretnél játszani, akkor a fémhúrost javasolnám, mivel az talán kicsivel közelebb áll, húr ügyileg és nyakvastagság ügyileg az elektromoshoz.
Oké hogy kezdoknek szokták ajánlani de aki elektromoson akar játszani az vegyen elektromost aki klasszikuson az klasszikust.
A klasszikus lágyabb hanggal rendelkezik, a fémhúrost inkább csilingelo hangjaert szeretem meg talán szebben szól keményebb jateknal. Az akusztikus valo inkább a konnyuzenehez persze vannak atfedesek.
"A klasszikusabb
dalok is jól hangzanak fémhúroson,
fordítva már nem feltétlenül igaz."
Ez hülyeség. Pl Tarrega, vagy Piazzola darabjai klasszikus gitárra vannak kitalálva, nem lehet annyi dinamikat beletenni és nem is olyan hatásos akusztikuson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!