Tippek otthoni tanuláshoz, gyakorláshoz? (Elektromos gitár)
Naponta kb. egy-másfél órát próbálok gyakorolni.
Kerestem egyszerűbb számokat, de így sincs sok sikerélményem, 2 hónap gyakorlás után.
A nagyon alap dolgok megvannak, tudok tab-et és chord chartot olvasni, ezekkel nincs gond.
Az akkordok tisztán szólnak, de ha váltanom kell elcsúszkálnak az ujjaim, nem fogom le elég erősen a húrokat, és zörej lesz belőle.
Jelenleg ezt gyakorlom.
Tudnátok tippeket, tanácsokat adni?
Esetleg tudnátok mondani pár pofon egyszerű számot, amivel egy kis sikerélményt is bezsebelhetnék?
Próbálj meg könyvből tanulni menj el bármejik hangszerboltba és biztosan találni fogsz de megbrobálhatsz könyves boltbol vagy akkár talán hipermarketbe is találsz.
(én pl láttam már tescoba elektromos gitár könyvet)
Készíts kis kártyákat, amire mindegyikre felírsz egy egy akkordot. Véletlenszerűen húzz ki négyet, és azt a négy akkordváltást gyakorold egyszerre. Első körben nem az a fontos, hogy gyorsan menjen, hanem az, hogy egy adott ütemre szabályosan válts akkordokat. Az ütemet ahhoz állítsd, amelyik váltása a legnehezebben megy. Forgasd a csuklódat és a könyöködet, próbálgasd, hogy egy egy akkordhoz melyik kéztartás a legkényelmesebb, melyik az amivel mindegyik húrt szépen letudod fogni. Nekem pl. kissé görbe a kisujjam, ezért úgy állt be, hogy annak külső élével fogom le a húrt. Bontásban is pengesd végig a húrokat, hogy mindegyik tisztán szól-e.
Úgy gyakorold be az ujjaid ráhelyezését a húrokra az akkordoknál, hogy fentről haladsz lefelé, mivel legtöbbször a pengetést, sikálást is fentről lefelé végezzük, legalábbis kezdetben ,az egyszerűbb számoknál. Sikálásnál nem baj, ha kicsit később érkeznek az ujjaid a húrokhoz, mint ahogy váltasz a következő negyedre, a hallgató észre sem veszi, sőt, néhol jól is hangzik. Ha barrét fogsz és bontasz, ott már számítani fog, de első körben gyakorold be, hogy egyenletesen tudj akkordot váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!