A Green Day vallásilag milyen zenekar?
"Green Day singer tells Bill Maher: ‘Religion is a bunch of bullsh*t’"
A Green Day énekese szerint a vallás baromság.
Ez nagyjából egybevág egy anarchista punk világnézetével.
Most ezzel sajna nem vagyok teljesen tisztában, de akkor miért van Billie kezére kereszt tetoválva? (lehet hogy vak vagyok, vagy kamu, bár az utóbbit nem tartom valószínűnek)
Plusz lehet hogy félreértelmezem, de elég gyakran felveszi ezt a "Jézus a kereszten" pózt. (Az East Jesus Nowhere számhoz kapcsolódik??)
Nem vagyok angolos, és ezt nagy hátránynak tarom. Így a dalszövegeiket is csak félig-meddig értem. Akkor most mi van? Mit akar ezzel kifejezni? Csak kíváncsi vagyok...meg gondolom a kérdező is.
A Green Day mint zenekar ateista, és ellenséges a keresztény egyházzal szemben.
A tagokról nem tudok, de kétlem hogy hívők lennének. Aztán ki tudja...
A vallási szimbólumok használata még nem jelent semmit, egyszerű popkultúrai utalás.
Mike vallasos, templomba jar.
Billie: igen, imadkozott.
Alapból a vallást nem tartják nagy cuccnak, de persze itt is vannak kivételek, mint a fent említett esetekben. Az East Jesus Nowhere egy kritika az egész mai vallásos helyzetről, arról hogy az emberek pénzbe nézik a vallást és a családot. Itt is arról beszélnek az elején. http://www.youtube.com/watch?v=NA11nhfXdSk Azt mondja Billie és Tré, hogy ők járnak templomba. Aztán elmondják, hogy hülyeségnek tartják az egészet. De nem magával a vallással van a bajuk, hanem az emberek viselkedésével, "advertising love and religion=reklámozzák a szeretetet és vallást" /The Static Age/.
A Jesus Of Suburbia meg teljesen másról szól, ebbe nem megyek most bele.
De hallottam már olyat egy külföldi fiútól, hogy ő vallásos suliba jár, és hogy nem engedik neki, hogy Green Day-t hallgasson.
Billie azt mondta, hogy amikor összeházasodott Adie-vel, akkor odahívtak három papot a hátsókertjükbe: egy keresztényt, egy zsidót és egy ...elfelejtetttem; mert egyikőjük sem volt vallásos. De azt én is olvastam, hogy a rehab alatt imádkozott.
És... ezt a végére: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!