Mi a véleményetek erről?
Te magyar vagy és ez rengeteget változtat a helyzeten. Amerikában nagy lázadás Green Day-t hallgatni, valóban elég lazának kell lenned ahhoz. Magyarországon pedig 10 éves lányok is "imádják". A kettő közt annyi a különbség, hogy az amerikaiak értik a szöveget, a legtöbb magyar pedig nem, csak szereti a dallamot. Az olyan szövegek, mint például egy Jesus Of Suburbia első hallgatásra annyi nyomot hagy benned, hogy "wow, ez baromi hosszú." míg ott, kint, egészen mást.
Képzeld el, hogy egy magyar drogozásról elnevezett banda, egy "Sz*r" (Dookie) nevű albumon arról énekel, hogy a maszturbálás már nem is élmény (Longview). (Vagy említhettem volna a F*ck Time-ot is stb-t) Hát nem hiszem, hogy sok vallásos ember hallgatná őket.
De ez a te döntésed, és ha nem értesz egyet velük (a GD eléggé ateista banda), csak szereted a dallamot, stb, akkor szerintem hallgathatod őket.
A 12-es válaszolónak többnyire igaza van. A dookie egészen pontosan azt jelenti hogy "babakaki" , de ez a lényegen semmit nem változtat. Én értem a szövegeiket , át is tudom érezni a mondanivalót , de valahogy azt is érzem , hogy erre itt nem túl sokan képesek.
# hatos voltam #
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat !
Utolsó : a Skilletet is nagyon szeretem , és a dalszöbegekkel is egyetértek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!