Van itt olyan, aki jól játszik akusztikus klasszikus gitáron? : )
Hosszú várakozás után tegnap végre kaptam egy klasszikus gitárt. Szeretnék megtanulni rajta játszani, de eddig csak addig jutottam el, hogy meg tudom nevezni a húrokat (E-A-D-G-H-E), és el tudom játszani a boci-boci tarka első felét.:))
Van itt olyan, aki jól tudja már kezelni ezt a hangszert, és esetleg szívesen segítene, hogy én is megtanuljam?
Tanárhoz sajnos nem tudok menni, ezért is érdeklődöm itt.:)
Előre is köszönöm a válaszokat!
15/lány
Country gitáron játszom, azaz fémhúroson. Ezen nehezebb, a tiéden könnyebb. Ha veszprémi vagy akkor írhatsz :)
16F
ugyan miért volna nehezebb fémhúroson játszani?
ez ostobaság...
pont hogy az újjal való pengetéses klasszikus gitározás sokkal nehezebb műfaj...
megnézném mennyi idő alatt tanulnál meg eljátszani egy ilyet
De ki mondta h nem lehet fémhúroson ujjal játszani? Pengetővel és ujjal is csinálom, itt egy példa:
Vagy ami könnyebb de szintén ujjal, Nothing else matters
Fingerstyle-t fémhúroson is lehet alkalmazni, de a fémhúrokat nehezebb lefogni kezdőnek, ezért szokták javasolni a nylon húrost (klasszikust) első gitárnak, szóval ilyen szempontból valóban nehezebb. Az már rajta múlik, hogy mit fog rajta játszani.
No de a kérdésre válaszolva: Kezdj el tanulni skálázásokat, keress rá. Fejleszti az ujjtechnikát és hogy megtaláld a hangokat. Valamint keress rá alap akkordokra, és azokat gyakorold párosával váltakozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!