Ha van egy ilyen gitártabon hogy 6p5 azt nem tudom megcsinálni valaki ada valami tippet? és ha ez számit western gitáron játszom, elektromoson könnyeb?
Kedves 7-es válaszoló!
Szerintem te kevered a két tecnikát és a hammer on-ról írsz, viszont annak a tab jele H. Ott lehet egyszerüen felengedni, de általában ráütünk az ujjunkal a húrra szóval nem fogjuk le csak rákoppintunk, ezért hívják hammer=kalapács technikának.
Én vagyok a 7es és 8as válaszoló is. Alex, neharadudj de te kevered, te írtad rosszul a dolgokat.
Válaszolok egyesével az írásaidra, hogy érthető legyen.
"De bizony lepengeted a húrt, nem a pengető kezeddel, hanem azzal az ujjaddal mellyel "elengeded" a húrt:
2perc 52-nél kezdi mutatni. "
Értem miről beszélsz, és igen, a videón is látom. ETTŐL függetlenül most nem erről van szó. A "pull off" technika az hogy felengeded az ujjad, ennyi. (nem pengeted le) Erről kérdezett a kérdező. (magyarul a videón NEM a pull off technika van, még ha az is a címe...)
"Szerintem te kevered a két technikát és a hammer on-ról írsz, viszont annak a tab jele H. Ott lehet egyszerüen felengedni, de általában ráütünk az ujjunkal a húrra szóval nem fogjuk le csak rákoppintunk.."
Ott lehet egyszerűen felengedni? Dehogyis.. az pont az ellenkezője. A "hammer on" amikor lefogod a magassabban lévő bundot hozzá (szintén pengetés nélkül). (Nem koppintgatunk sehova:) )
Ennyi a lényeg.
Elbeszéltek egymás mellett.
A pull off technika lényege, hogy jobb kézzel nem pengetünk, csupán bal kéz ujját felemelve szólaltatjuk meg a hangot.
Az már más kérdés, hogy a technika helyesen megvalósítva nem úgy néz ki, hogy simán felemeled az ujjad, mivel az egy dinamikátlan döglött hangot eredményez, hanem miközben felemeled az ujjad, egy pengetéshez hasonló mozdulatot csinálsz, hogy a legatos hang is erőteljes legyen.
Guthrie Govan ennek pl nagy mestere, vannak róla oktatóvideói, lehet nézegetni.
Ezt mondtam én is, a technikáról. Szerintem maradjunk annyiban, hogy LEHET úgyis csinálni hogy megpengeted, de ez nem feltétele, maga a pull off csak a felengedés.
Amikor pl retekgyorsan virgázik valaki, és pull off technikát használ, több hangnál egymás mellett, ott sincs szó pengetésről.
16-os! Sőt, így utólag belegondolva van igazság abban amit írtál, mert hát tényleg nem szükséges lepengetni, elég csak ráfogni következő vagy akár az azt követő második vagy akár a harmadik bundra :)
Hülye voltam bocs,ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!