Delay vagy Reverb?
Melyik lenne hasznosabb?
A célom: Egy jobb Lead hang elérése. Az én erősítőmnek egy kicsit több a magas hangja, ezért azt is ki szeretném egyenlíteni.
Boltban próbáltam mindkettőt, de nem sikerült dönteni. A Reverb pedálok viszont sokkal drágábbak. Behringer-t pedig nem szeretnék venni mert amikhez eddig szerencsém volt eléggé zajosak voltak.
Erősítő: Jet city, 50 wat, full csöves
Gitár: Vintage V100
Szólókhoz jobb a delay, ritmusozáshoz meg a zengető inkább, persze ez nem ökölszabály, meg erősen stílusfüggő.
Magas hang kiegyenlítésre viszont nem ilyesmi való, ezt nem is igazán értem...
Reverb teret ad a hangnak és élőbbé teszi, a delay meg segít elkenni a hibákat :)
Szerintem a Reverb kicsit visszafogottabb és hasznosabb általában, a delay-el vigyázni kell, mert ha folyton használod, egy idő után unalmassá teszi a hangzásod szólóban szerintem. Persze kétségtelenül hatásos. :)
Erre nem lehet válaszolni. Melyik lenne hasznosabb? Két különböző effektről beszélünk. (Kérdezhetted volna azt is hogy torzító vagy wah pedál, melyiket vegyem meg?):)
Az lenne hasznosabb amelyikre neked szükséged van..
De bizony, hogy elkeni. Nem a hamis hangokra gondolok, hanem az akadozásra, a pontatlanságra, a frazírozás bénaságaira.
Egy agyonvisszhangozott szóló a laikus közönség számára sokkal hatásosabb tud lenni és a fenti hibákat kevéssé észrevehetővé teszi.
Azt meg sose értettem, miért jó, ha valakinek folyton egy vacak számítógéppel kell molyolnia ahhoz, ha játszani akar.
Maximum ha otthon a szobájában penget és fel akarja venni. Esetleg próbán, bár sok értelme ott sincs, mert se stúdióban, se koncerten aztán nem az jó megoldás. Megbízhatatlan, kényelmetlen, nehezen kezelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!