Amit géppel csinálnak az nem zene. Vélemények?
Az élőzene varázsát semmi nem pótolhatja. Ez tény. Viszont nem értem miért sorolod zaj kategóriájába azt a hangkeltést, amit egy processzor vezérel. Én már nem tudom a filmes aláfestő zenéknél megállapítani, hogy kamarazenekar vagy szintetizátor játszik. Sőt a Gn'R November Rain számáról egészen addig meg voltam győződve, hogy szimfonikusok működtek közre, amíg Slash a könyvében be nem vallotta, hogy ProTools volt. Mindenki elhitte, ők meg nem mondták, hogy nem.
Az elektromos zenék vesszőfutása pedig jó húsz éve tart. Vallásháború, de igen is a töc-töc zenében is vannak nagyon szép zenei motívumok. És be kell azt is vallani, hogy nemcsak a töc-töc, hanem más zenében is vannak olyan effektusok, melyeket nem hangszerek hoznak létre vagy a te értelmezésedben véve vett hangszerek létre sem tudnak hozni.
Ebben a felfogásban a Pink Floyd a zenei technikai újítások alkalmazásával nem zenét csinált. Szerintem próbáld meg a kérdésedben megfogalmazott sztereotípiákat levetkőzni.
"A pontos meghatározás nem könnyű, de abban általában egyetértés mutatkozik, hogy a zene a hangok tudatosan elrendezett folyamata."
wikipédiáról
Így akármilyen zajokból álló szar is zene, szóljon az akár laptophangszóróból vagy kukafedél-ütögetésből...
Az, hogy te mibe sorolod az elektronikus zenét, szerintem nem fog érdekelni senkit.
a mosógép az a techno. a dubstep az turmix. a big roomot meg döntse el aki akarja...
http://www.youtube.com/watch?v=gCYcHz2k5x0
http://www.youtube.com/watch?v=e-U1lj57pv8
Rendben, elfogadom zenének, de ahogy írták a "lakossági tuc-tuc" nem maradandó értékteremtés céljából készült. Utólag visszamenve a kérdésben van a hiba, lehet maradandót alkotni géppel is ez tény. A kérdést inkáb a lakossági tuc-tuc műfajnak címeztem. Pontosan arról mi a véleményetek?
Ui.: Utolsón besírtam xD
pl nekem ez nagy kedvencem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!