Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ajánlanátok jó folk rock...

Mindsick4you kérdése:

Ajánlanátok jó folk rock bandákat?

Figyelt kérdés

Mostanában nagyon rákaptam a folkra és szeretnék még új előadókat megismerni. Igazából folk-rock zenekarok érdekelnének, mert ebből a műfajból nem ismerek sok bandát. Nyelv, nemzetiség nem számít, de ne az a hörgős-gitárnyúzós folk metal legyen, hanem valami tisztességes rockzene. (Elnézést a metalrajongóktól.) Ha ilyet mégsem ismertek, akkor lehet medieval vagy pagan/celtic is.

Ezeket hallgatom: Faun, Blackmore's Night, Lumsk, Paddy And The Rats, Valravn, The Moon And The Nightspirit.

2014. jan. 3. 22:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Egész jó vélemények. :D

Még annyival kiegészíteném, hogy talán a Virelai régebbi számai jobban tetszenének, amikor még Anna Katrin (a Valravnból) volt az énekesnőjük (gyakorlatilag akkor még egy és ugyanaz zenekar voltak, azzal a különbséggel, hogy a Virelai sokkal "népiesebb" stílusú).

Ha a Huldre és az Asynje tetszett, akkor javaslom még a Gny-t, ugyanaz az énekesnő, bár a stílus középkori, viking folk. :)

Egyébként vicces, mert pont azokra írtad, hogy tetszenek inkább, amiket én is jobban szeretek. :D

2014. jan. 5. 15:26
 12/14 A kérdező kommentje:
Az tényleg érdekes... de erre még rátesz egy lapáttal a Gny, mert pont az énekesnő hangja miatt tetszett igazán a Huldre :D
2014. jan. 6. 20:45
 13/14 anonim ***** válasza:

Én csak magyarokat tudok, de azokból ugye kevés van:

Dobogókő

A dobogókőnek egy száma tetszik nagyon, a többi meg ''Olyan semleges'' 1-2 kivétellel

Az az egy szám: ,,Hunoknak szemébe''.

A Veszelka kommandó

Ez nagyon tetszik nekem. Főleg a ''Tisza vize'' és a ''Hidegen fújnak a szelek''.

2014. jan. 8. 06:27
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, majd meghallgatom őket :)
2014. jan. 8. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!