Ajánlanátok jó folk rock bandákat?
Mostanában nagyon rákaptam a folkra és szeretnék még új előadókat megismerni. Igazából folk-rock zenekarok érdekelnének, mert ebből a műfajból nem ismerek sok bandát. Nyelv, nemzetiség nem számít, de ne az a hörgős-gitárnyúzós folk metal legyen, hanem valami tisztességes rockzene. (Elnézést a metalrajongóktól.) Ha ilyet mégsem ismertek, akkor lehet medieval vagy pagan/celtic is.
Ezeket hallgatom: Faun, Blackmore's Night, Lumsk, Paddy And The Rats, Valravn, The Moon And The Nightspirit.
Hát nem tudom, ezek mennyire számítanak "tisztességes rockzenének", de azért írok. :D
Schandmaul
Gåte
Saltatio Mortis
Huldre
Subway To Sally
In Extremo
Folque
Nem folk rock, inkább pagan folk (ha érdekel :D) néhány:
Omnia
Asynje
Virelai
Krauka
L.E.A.F.
Sowulo
És ajánlom figyelmedbe a Wyldwood Radio-t, sok jó zenét ismertem meg innen. :)
(Általában pagan folk megy, de vannak tematikus műsoraik, amikor pl. folk metalt játszanak.)
Na, itt az eddigi eredmény :)
Schandmaul - Ez nem olyan rossz, de annyira nem fogott meg. Rossznak viszont tényleg nem nevezném.
Gåte - Ez egészen jó, az egyik számuk nagyon megtetszett :)
Saltatio Mortis - Na hát ebből még bármi lehet, egyelőre nem tudom eldönteni, tetszik-e vagy sem.
Huldre - Tőlük biztos több dolgot is keresek majd, elsőre úgy tűnik, hogy a stílusomba vág :D
Subway To Sally - Ez is olyan semleges nekem.
In Extremo - Elsőre erről sem tudom, fogom-e még hallgatni őket. Nekem általában kell egy kis idő, mire kiderül, tetszik-e nekem valami, szóval még ebből is lehet akármi.
Folque - Érdekes hangzás, tőlük biztos keresek még számokat :)
Pagan, naná hogy érdekel :D
Omnia - Velük még biztosan fogok ismerkedni, már csak azért is, mert gyakran találkozom a nevükkel, de persze azért is, mert egészen jók.
Asynje - Hm, ez egész kellemes.
Virelai - Ez egészen tetszik :)
Krauka - Ez is még bizonytalan.
L.E.A.F. - Annyira nem a stílusom.
Sowulo - Ez nem olyan rossz, még erről sincs határozottabb véleményem.
Köszönöm még egyszer a javaslatokat, ami tetszett, annak majd alaposabban utánajárok és a linket is emgnézem, amit küldtél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!