Hogyan irjak rap szoveget?
Szia!
Régebben én is írtam rap szövegeket és volt hogy csak úgy eszembe jutott egy rím és azt folytattam,de mindig a véleményemet és érzéseimet fejeztem ki vele.
De ha így nem sikerül akkor próbáld meg úgy hogy hallgatsz egy alapzenét és arra írod a szöveget.Viszont ha így sem sikerül akkor hagydd,lehet másban van tehetséged.:)
14/L
Eloszor talalj egy temat szerelemhez, banathoz, noldogsagjoz hasonloan.
Ezt rimekbe ontheted...jonni fog magatol.
De nem minden rapp rimel
Gondolkozz h mit szeretnél leírni, vagy találj egy érzést magadban amit meg tudsz fogalmazni. Nekem van h magától jön. Írok egy sort, és az utolsó szavára keresek egy rímpárt és azzal írok egy mondatot. Vagy fordítva h a mondat végére keresek megfelelő szót. (akkor ha ABAB rím van. Sztem az a legkönnyebb), és ahogy előttem mondták, ha nem sikerül, hagyd, keress mást, nem baj az:)
13/L
1 Keress egy témát, ami hozzád közel áll
2 Keress kulcsszavakat és írd le őket
3 Kezdd el írni a szöveget, vezesd be a témát és építsd bele a kulcsszavakat
4 Írj pár olyan sort ami az egész szöveget összefoglalja, és elismételhető 2-szer, 3-szor, (ez legyen a refrén, ez választja el a fő témán belül a kisebb altémákat)
5 Használj költői eszközöket, pl.: megszemélyesítés, metafora stb...
6 Húzd olyan hosszúra, hogy kijöjjön belőle 4-4,5 percnyi rap
Onnan tudod, hogy jól sikerül, ha akkor is jó a flow, ha nincs a szöveg alatt beat.
remélem segítettem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!