Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan irjak rap szoveget?

Hogyan irjak rap szoveget?

Figyelt kérdés
Ti hogy szoktatok rap szoveget irni?Egyszer csak jon h uhh eszembe jutott valami jo szoveg,vagy gondolkoztok rajta? Szeretnek irni en is rap szoveget de nem tudom hogy kezdjek neki.. ://

2014. jan. 3. 02:58
 1/5 anonim válasza:

Szia!

Régebben én is írtam rap szövegeket és volt hogy csak úgy eszembe jutott egy rím és azt folytattam,de mindig a véleményemet és érzéseimet fejeztem ki vele.

De ha így nem sikerül akkor próbáld meg úgy hogy hallgatsz egy alapzenét és arra írod a szöveget.Viszont ha így sem sikerül akkor hagydd,lehet másban van tehetséged.:)

14/L

2014. jan. 3. 03:23
 2/5 anonim válasza:

Eloszor talalj egy temat szerelemhez, banathoz, noldogsagjoz hasonloan.

Ezt rimekbe ontheted...jonni fog magatol.

De nem minden rapp rimel

2014. jan. 3. 10:50
 3/5 anonim ***** válasza:

Gondolkozz h mit szeretnél leírni, vagy találj egy érzést magadban amit meg tudsz fogalmazni. Nekem van h magától jön. Írok egy sort, és az utolsó szavára keresek egy rímpárt és azzal írok egy mondatot. Vagy fordítva h a mondat végére keresek megfelelő szót. (akkor ha ABAB rím van. Sztem az a legkönnyebb), és ahogy előttem mondták, ha nem sikerül, hagyd, keress mást, nem baj az:)

13/L

2014. jan. 3. 13:28
 4/5 anonim válasza:
100%

1 Keress egy témát, ami hozzád közel áll

2 Keress kulcsszavakat és írd le őket

3 Kezdd el írni a szöveget, vezesd be a témát és építsd bele a kulcsszavakat

4 Írj pár olyan sort ami az egész szöveget összefoglalja, és elismételhető 2-szer, 3-szor, (ez legyen a refrén, ez választja el a fő témán belül a kisebb altémákat)

5 Használj költői eszközöket, pl.: megszemélyesítés, metafora stb...

6 Húzd olyan hosszúra, hogy kijöjjön belőle 4-4,5 percnyi rap

Onnan tudod, hogy jól sikerül, ha akkor is jó a flow, ha nincs a szöveg alatt beat.

remélem segítettem :D

2014. jan. 6. 16:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem kötelező bele refrén. Én személyszerint jobban szeretem azt aminek nincs refrénje, vagy legalábbis nem olyan hosszú. Egyébként ha valakinek van hozzá tehetsége, akkor könnyen megy neki. Nem kell írogatni kulcsszavakat. (Persze ha talán így könnyebb, még nem próbáltam..) Csak az a lényeg h a szívből, lélekből írj.
2014. jan. 6. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!