Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ti miért szeretitek Kovács...

Ti miért szeretitek Kovács Ákos dalait :-) (Bonanza Banzai is beletartozik)?

Figyelt kérdés

2013. dec. 29. 16:57
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Legfőképpen azért, mert értelmesek a dalszövegei, fontos mondanivalójuk van.
2013. dec. 30. 13:25
 2/8 anonim ***** válasza:
Változatos, élvezetes, kellemes, fülbe mászó dallamok, igényes, érzelmes, tetszenek a szövegei is.
2014. jan. 14. 23:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Régen szerettem, gyerekként. Konzervatív, római katolikus családban nőttem fel, ennek megfelelően az akkori "elveim" - azért az idézőjel, mert gyerekként az ember nagyrészt a körülötte élő felnőttek elveit vallja magáénak gondolkodás nélkül - kifejeződtek Ákos dalszövegeiben, nagy igazságokat láttam bennük akkor :)

Azóta sokat változtam én is, nyitottabb vagyok, a konzervativizmust ebben a formájában elítélem. Ákos legtöbb dalában ma már csak üres frázisokat hallok.

Vannak kivételek, főleg a régebbi számai közül. Akkoriban még nagyobb hangsúlyt fektetett a művészetre, mint az "odamondásra". Ilyenek A lámpagyújtogató dala (ez örök kedvenc:), A világ legvégén, Csillagok alatt, Hello, Gyilkos ezüstgolyó... Mostani számai között is akadnak jók (pl. A fénybe nézz az nagyon jól sikerült), csak elvétve.

És te kedves kérdező? :)

21/L

2014. jan. 15. 00:06
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyetlen olyan előadó akinek dalait úgy 90%-ban imádom!

Mellesleg szinte minden dala illik életem 1-1 periódusához, amit az adott hangulatomban a legjobb hallgatni.

2014. jan. 15. 00:22
 5/8 A kérdező kommentje:

3-as:

én 22 leszek, de gyerekként nem is hallgattam a számait. Ismertem tőle párat, de nem voltam tőle lenyűgözve. Aztán később említették, hogy jó számai vannak, és elkezdtem megismerkedni a zenéjével. Ákost is, Bonanza Banzait is. A BB számai is nagyon tetszenek, mert előtte meg pont Depeche Mode-ot hallgattam kb 3-4 hónapig éjjel nappal, és csak azt. Meg a szövegek is tetszenek. A szólókarrieres Ákos dalai úgy a 2000-es évet bezárolag szinte mind remekművek. Utána voltam bajban, ezzel az utóbbi 13 évével. Nagyon sokáig nem is hallgattam azokat az albumait, mert nem tartottam őket jónak. Aztán rászántam magam, és egy jó darabig meg csak azokat hallgattam. Elég más stílus. 2000-ben már betöltötte a 30-at (31-2), és az sincs kizárva, hogy akkor már volt felesége, meg esetleg gyerek, vagy hasonlók. Tudom, hogy sokan a politikához kötik ezt a változást, ha lehet ennek nevezni, de én inkább azt mondanám, hogy azóta van neki más dolga is. Ott a család is, talán nincs ideje olyan mélységeket megélni önmagában, helyette inkább a családban. Plusz, 30 felett csoda, ha valaki még nyitott tud lenni. Ami a nézeteit illeti, a vallásosságát meg a konzervativizmusát, nekem tetszik. Én inkább kelet felé húzok, nekem ez a katolikus egyház dolog annyira nem pálya (nem Jézusra és az életére meg a tanítására mondom, hanem magára az intézményre). De sok olyat megfogalmaz, amire azt tudom mondani, hogy "na, ez az". Ilyen igazságszerűségek. Nem mindig értek velük teljesen egyet, a konzervativizmusával meg talán még annyira se, de ő így kerek, és így egész. Ettől az, aki, és nem utasítom el a nézőpontjait. Megpróbálom befogadni, mert látom a szépségét ennek is. Az új dalai nem tudom, hogy közhelyesek-e, vagy csak nem érthetőek egyből, és időigényesebbek meg többszöri meghallgatást igényelnek. Mindenesetre még egy ilyen arc aligha van.

2014. jan. 15. 22:06
 6/8 A kérdező kommentje:

4-es:

Ez a periódus dolog tetszik. Talán nem is véletlen ez az egész. Ő tulajdonképpen teljesen őszintén meg meri fogalmazni amit érez, tapasztal, gondol. Néhány szövegnél azon kaptam magam, hogy ekkora intimitást nyilvánosan biztos nem vállalnék fel, pedig tudjuk, hogy mindannyiunk számára nyilvánvaló dolgokról van szó. Ez a periódus dolog azért tetszik, mert egyszer középsuliban magyar órán mondtam pont ezt a tanárnak, hogy a művészettörténeti korszakok is pont olyanok, mint az ember életének egyes szakaszai, szinte rá lehet húzni az egyikre a másikat. Ákos meg ugye irodalomból igencsak művelt figura. Talán ez a része is tudatos a dolognak, ami a zenék szerkesztését illeti.

2014. jan. 15. 22:10
 7/8 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

Na igen, nem vagyunk egyformák :) Ha előadót/dalszövegírót kéne mondanom, akinek a gondolataival azonosulni tudok, akkor ma már inkább Kiss Tibit vagy Zselenszkyt mondanám.

2014. jan. 15. 22:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Örülök hogy tetszik :D azzal amit válaszként írtál teljesen egyetértek.

4-es

2014. jan. 16. 01:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!