Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ma karácsonyra végre kaptam...

Ma karácsonyra végre kaptam egy gitárt. Cort.3 nylon húr van rajt és 3 fém. Életemben most van először nálam gitár, nem igazán tudok semmilyen kifejezést. Szóval?

Figyelt kérdés

szóval kérlek titeket hogy nagyjából avassatok be ezekbe, hogy:

-hogyan kell hangolni, vagy ezt ki csinálja?

-Milyen dalt tanuljak először: lassút vagy gyorsabbat?

-hogyan kezdjek bele a tanulásba?

-itthon megtudom tanulni?

-hol és hogyan kell lefogni na meg persze mit? xD

-az One Direction- Story of my life című számra gondoltam, hogy először ezt kellene.. hol tudnám megnézni a kottát?

Kérlek titeket hogy avassatok bele ebbe az egész gitározásba mivel nagyon szeretnék megtanulni és imádom ezt a hangszert. ez az egyik megvalósítható álkmom és nagyon be vagyok zsongva hogy sikerüljön *.*

#álom #gitár #Cort #Nylon és fémhúr is #neki látáts
2013. dec. 24. 19:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia!:) Ha teheted szerintem járj tanárhoz mert magadtól nem fogsz annyira gyorsan haladni és ő mindent elmagyaráz,megmutat és kijavít ha valamit nem jól csinálsz. Ha mégse járnál hozzá gyakorolj sokat,tanuld meg az akkordokat,nézz videóleckéket (angolul többet találsz) stb. Hangolni vagy hangolóval tudsz amit hangszerboltban tudsz venni,de interneten is vannak hangolók,telóra is le tudsz húzni de füllel is lehet. Először szerintem lassúbb számokat, vagy csak ilyen "Boldog szülinapot" gogy meg legyen a sikerérzet aztán megy már minden magától. :) Interneten amúgy nagyon sok zenére találsz szóval kitartás és sok sikert.!^^ Ja és boldog karácsonyt. :)
2013. dec. 24. 19:39
 2/12 A kérdező kommentje:
Hali :D köszönöm :)) most nagyon rá vagyok kattanva erre a témára, és meg is kerestem a 1D-SOML dalt de ott ilyen összevisszaság van...hogy tudom leolvasni hogy amit oda irtak az hol van a gitáromon? :) Amúgy: Neked is Boldog Karácsonyt! :D és köszönöm...:DD tudnál bármilyen rövid valamit pl Boldog Szülinapot vagy ilyesmit ide írni?
2013. dec. 24. 20:10
 3/12 anonim ***** válasza:
Boldog szülinapot csak beírod googleba hogy: happy bithday tab (A tabokat úgy tudod olvasni h vízszintes csíkok a húrokat és a számok pedig a bundokat jelölik és ezeket csak megpengeted). A szám szerintem akkordokba volt írva-ezeket keresd ki neten.Àltalában a szöveg fölé van írva és ott kell átváltani.:)
2013. dec. 24. 20:38
 4/12 A kérdező kommentje:
és mi az a bund?
2013. dec. 24. 20:48
 5/12 anonim ***** válasza:
[link] ott van a képen..:)
2013. dec. 24. 20:57
 6/12 A kérdező kommentje:

Ha erről az oldalról tanulok az hatásos? :))

(Amúgy akkor a bund az összes csík közötti részt számolja? és honnét? a nyaktól vagy a testtől? :)) bocsi ha sokat kérdezek csak teljesen bezsongtam xDD)

2013. dec. 24. 21:03
 7/12 anonim ***** válasza:
Igen a nyaktól és a bund az az a "kocka rész" :D Nem ismerem az oldalt:/ de googlen kereshetsz olyan címszó alatt h gitár tanulás egyedül vagy online stb.. :)
2013. dec. 24. 21:22
 8/12 anonim ***** válasza:

hello Boldog karácsonyt

muszty-dobay gitár iskolát ajánlom a szerzőktöl egyenesen csak 2600ft

ha egy konkrét számot akarsz megtanulni akkor ird be a googleba hogy előadó-számcíme és utána chords (magyarul akkord)

vagy hogy tab

és yotubera hogy előadó-számcíme guitar lesson

jó gitár tanárok a neten:

justinguitar

martyzsong

cifra club

fóka tv

csak hogy párat emlitsek

akkor a kérdésekre is válaszoljak:

1. hangoló géppeh hangolj

2. elöször könnyű számokat tanulj musztydobayból

3. musztydobay

4.otthon is tudsz tanulni de ha van tanár jobb de legalább jó lenne a ha egy gitáros ismerösöd aki néha rád néz hogy jól haladsz-e

5. musztydobay

6. ne kottát néz hanem tabot az elöbb emlitett modon

és elöre szolók az elején nagyon fog fájni még nylon húrossal is föleg mert gondolom lány vagy

2013. dec. 24. 21:52
 9/12 anonim ***** válasza:

1. Mindegyik húr nylon, csak a mélyebb hangúakon van egy fém tekercselés is.

2. A bund, magyarul érintő, angolul fret, az fém csík, amire rányomod a húrt, ez határozza meg, milyen hangmagasságon szólal meg az adott húr. A bund előtt közvetlenül kell lefogni a húrt, úgy hogy ne a bundon legyen az ujjad, épp előtte Ha túlzottan messze fogod le tőle, zörögni fog, ha nem nyomod le rendesen, zörögni fog vagy tompa lesz a hangja.

3. A Muszty-Dobay kezdésnek szerintem is jó.

4. Hangolni hangolóval célszerű, ha nincs, akkor egy okostelefonnal is lehet, számtalan igyenes app van hozzá.

A hangok mély(vastag) felől a magas(vékony) felé: E-A-D-G-H-E. Amire vigyázni kell: csak magyarul és németül használjuk a "H" megjeleölést, az angolszász kultúrában "B"-nek jelölik, tehát a hangolókon is "B" van a "H" helyett.

Jó gitározást!.

2013. dec. 25. 00:08
 10/12 anonim ***** válasza:

Micsoda egybeesés :DD én is kaptam egy gitárt karira... cortot :D bár én már hónapokkal ezelött elkezdtem tanulgatni (kottát olvasni /mondjuk tabot könnyebb/, az akkordokat nézegetni, a pengetést /a bontottat is/ stb.)

Szóval igazából már csak egy gitárra volt szükségem, amit nagy nehezen kiválasztottam :D

Tipp: szerintem egy könyv nem ártana számodra bár amik ott vannak azok nagyjából

a neten is megtalálhatóak.. dehát na, ott mégis csak össze van foglalva :D

a másik .. egy elektromos hangolót azért nagyon ajánlatos beszerezni, gondolom ha megveszitek a hangszerüzletbe, ott elmagyarázzák a használatát. nem egy bonyolult szerkezet

hát meglehet otthon is tanulni, de ha teheted inkább menj tanárhoz

Végül pedig.. csak nem egy Directionerhez van szerencsém :D mert akkor pacsi

a dalt én is szeretem ^^ a YoTube-on van egy lány (Guitar Goddes) ha egy kicsit is tudsz angolul ő elmondja (de le is van írva) hogy mikor melyik akkordot fogd le, de még azért is jó mert az is ott van hogy hogy kell pengetni :d na meg a SOML-ot is eljátsza

de azt megkérdezhete hogy pontosan milyen típusú a gitárod??

Ohh és boldog ünnepeket

2013. dec. 25. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!