Melyik basszgitárral érdemes elkezdeni?
Ajánlanátok basszusgitárt első hangszernek? Ezek a kritériumok:
- korrekt összeszerelés, bundozás.
- 4 húr, egyelőre biztos elég lesz.
- rövid, keskeny nyak (kis kezem van). Úgy olvastam, a Jazz bass menzúra jó, de ha van konkrét márka/modell, az még jobb lenne. Lányhangszer kell, vállalom:)
- Max. 80 ezret költenék a hangszerre. Évek óta gitározom, ez csak egy plusz hobbi lesz, nincsenek komoly céljaim.
Köszi a válaszokat!
Nekem Harley Bentonom van, ez a típus
sokan mondták, hogy gagyi, vagy megbízhatatlan márka, de nekem azthiszem szerencsém volt, mert kifejezetten jól működik már két éve. Gyakorláshoz jó választás, mert bármilyen stílus jól szól rajta. Egy képzettebb zenész ismerősöm szerint beleválasztottam.
Álatában 34-es menzúrával gyártják a standard és oldschool gitárokat. Ezeken jól lehet slappelni, jó röfögős, aranykorbeli hangzásuk van.
Az öthúrosokon szoktak 35-ös menzúrával építkezni, mert az lehetővé teszi, hogy a plusz egy húr is jól szóljon. Ezeknek modernebb hangzásuk van. Gömbölyűbb, kifinomultabb, de sokkal műanyagabb is, nincs bennük olyan elemi erő.
Ha magad építtestsz gitárt szerintem érdemes a menzúrát 34-esre kérni.
Olyat nézz, amelynek a hangszedői közt van egy kis távolság, azokon jobban kitűnik, hogy melyik hangszedőt mikor érdemes használnod, azon túl mind a kettőnek hagy elegendő játékfelületet.
Olcsó gitárokhoz a Cortot ajánlom, elég megbízható márka
Szuper, köszi a tippeket! Szólógitárral már képben vagyok az általános beállításokról, de minden info jól jön, ami hasznos lehet a bőgők tesztelésénél.
Most egyébként a Squier Affinity Jazz Bass a legszimpatikusabb, a netes videók alapján szép hangja van és azt olvastam, elég korrektül összerakták, nem esik szét néhány év múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!