Marshall vs Vox vs Roland cube?
Szeretnék venni egy Marshall Valvestate 8080-at (utánanéztem, csak ez az egy tetszik a szériából, a többi nem).
Alapvetően torzított hangok kellenek, tehát punk, rock és metal (nem death metal, hanem ilyen Rammstein / Muse féle). Azért a tiszták se elhanyagolhatóak, de nem fő priorítás.
Kisebb koncertekre és dobossal való gyakorlásra kell, amire szerintem elég a 80-wattos 12"-es hangszóró.
Sokan ajánlják a Roland Cube-okat, de egyrész csúnyák, mársérsz kicsik és komolytanallannak tűnnek.
Szóba jöhet még Vox Valvetronix is, abból vagy 30 vagy 50 wattos, viszont nem igazán jön be ez a modellezősdi. Nekem elég, ha az alap hangja szép amit kiegészítek EQ beállítással és pár pedállal.
A Line6 szóba sem jöhet, mert próbáltam egy pára és hát... :D
Vágja a fülemet a hangja, az effeketek szarok és csúnya tranzisztoros torzítása van.
(A marshall-nak videókon nem, élőben nincs lehetőségem pont ez a modellt kipróbálni, max hasonlót)
Mit tudtok ajánlani? Illetve -mivel már nem gyártják a 8080-at-, mit próbáljak ki ami hasonló élményt nyújt? Előre is köszi :)
Nem magát a modellezős erősítőket szóltam le, csak a Line 6 szériát :)
Kösz a választ, akkor a 80w bőven elég lesz nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!