Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Line 6 pod studio ux1 +...

Mathew555 kérdése:

Line 6 pod studio ux1 + erősítő / hangfal van olyan jó gitárhoz (ibanez rg350), mint egy rendes gitárerősítő (teszem azt, egy marshall mg102 vagy egy roland cube 80xl - drágábbra nincsen pénzem -?

Figyelt kérdés

2012. szept. 28. 17:53
 1/10 anonim ***** válasza:

Otthoni gyakorlásra szerintem jobb is.

Persze próbára már macerás/nem az igazi.

Egyébként ha nem akarsz komolyabb felvételeket csinálni bőven elég a GX is, még olcsóbban kijössz...

2012. szept. 28. 17:56
 2/10 anonim ***** válasza:

Nyilván attól is függ, milyen erősítő/hangfal.

Szerintem is otthonra oké, én próbára már inkább nem ezzel mennék...

2012. szept. 28. 18:19
 3/10 A kérdező kommentje:
Sajnos éppen hogy próbára kéne :/ és ott tartok, hogy megvan már a cucc, de ezen kivul csak egy 15W-s marshallom van, az nem elég próbára, és ezzel a line6-al tudnék kezdeni valamit... szóval miért nem jo próbára? én itthon mezei hangfalakon használom és szerintem jol szol
2012. szept. 28. 18:26
 4/10 anonim ***** válasza:

Egyrészt mert macerás.

Kell hozzá egy PC, ami érzékeny, sérülékeny, eleve a HDD miatt pl hanghalhoz túl közel sem érdemes elhelyezni.

Jön egy áramszünet máris 3-4 percig amíg bootol a gép nincs hang... :)

Vagy lefagy a rendszer, simán előfordul.

Ezenkívül a hangja sem olyan.

Ezek a cuccok a rögzített gitárhangot szimulálják igen jól, ami felvételnél nagyon jó, de élőben nem elég nyers, nem elég dinamikus.

Főleg ha lesz melletted egy másik gitáros valódi erősítővel, el fogsz tűnni a zenében.

Valami lájtosabb projektben egyedüli gitárosként végülis még előfordulhat, hogy használható, de a macera rész akkor is megmarad.

2012. szept. 28. 19:10
 5/10 A kérdező kommentje:
Persze, de ha vennék egy marshall mg102cfx-et, jobb lenne? Azt meg fikázzák, hogy igy szar, ugy szar, de ha nincsen pénzem full csöves erősitore, akkor ez kell, mert más nemlehet... vagy még a roland.. ezekre össze tudnék talán kaparni zsét, de sztem megteszi első próbákra a line6 is...
2012. szept. 28. 19:15
 6/10 anonim ***** válasza:

Na most te is annak a tipikus esete vagy, aki feltesz egy kérdést, majd totál leszarja a választ.

Akkor minek kérdezted?

Nem, nem lesz jó, egy próbára sem, csak kínlódás lesz, majd meglátod.

Egyébként nem értem ezt, nem csak csöves erősítők és vonal kimenet létezik a világon.

Vannak jó tranyós cuccok is.

Azt még nem írtad milyen stílusra kellene. MG-ből pl az MG100 fej, egy normálisabb 212 ládával nagyon jól tud szólni keményebb rockra, metálra.

2012. szept. 28. 19:19
 7/10 A kérdező kommentje:

eltaláltad a stilust :) szóval kombóval ne is próbálkozzak? Azzal olcsobban kijonnék...

Egyébként nem szarom le a választ, de azért nem raboltam bankot, ha érted...

2012. szept. 28. 19:30
 8/10 anonim ***** válasza:

Próbára mindenképpen rendes erősítő kellene. Arra, hogy a Marshall-t szarozzák nem kell figyelni, nincs igazuk :)

Nekem Marshall Valvestate van, 65w félig csöves, szerintem mocsok jó hangja van, ja, és a hangerőt 3,5-nél többre próbán dobos ésmég egy gitáros + basszer mellett sem tekertem... Ja és olcsóbban vettem, mint amennyiért egy 50W-os tranzisztorost osztogatnak :D

2012. szept. 29. 16:18
 9/10 anonim ***** válasza:
szerintem valami modellezős kombót keress, igazából az ux1el csak az a gond hogy önállóan nem szól erősítőre kötve, mert nem multieffekt csak egy hangkártya, mindig kell hozzá számítógép, vagy keress valami használt multieffektet
2012. szept. 30. 20:47
 10/10 anonim ***** válasza:
bár szerintem fölösleges egy multi erre a műfajra, tele van olyan hangzásokkal, amiket az életben nem fogsz használni a stílusra
2012. szept. 30. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!