Line 6 pod studio ux1 + erősítő / hangfal van olyan jó gitárhoz (ibanez rg350), mint egy rendes gitárerősítő (teszem azt, egy marshall mg102 vagy egy roland cube 80xl - drágábbra nincsen pénzem -?
Otthoni gyakorlásra szerintem jobb is.
Persze próbára már macerás/nem az igazi.
Egyébként ha nem akarsz komolyabb felvételeket csinálni bőven elég a GX is, még olcsóbban kijössz...
Nyilván attól is függ, milyen erősítő/hangfal.
Szerintem is otthonra oké, én próbára már inkább nem ezzel mennék...
Egyrészt mert macerás.
Kell hozzá egy PC, ami érzékeny, sérülékeny, eleve a HDD miatt pl hanghalhoz túl közel sem érdemes elhelyezni.
Jön egy áramszünet máris 3-4 percig amíg bootol a gép nincs hang... :)
Vagy lefagy a rendszer, simán előfordul.
Ezenkívül a hangja sem olyan.
Ezek a cuccok a rögzített gitárhangot szimulálják igen jól, ami felvételnél nagyon jó, de élőben nem elég nyers, nem elég dinamikus.
Főleg ha lesz melletted egy másik gitáros valódi erősítővel, el fogsz tűnni a zenében.
Valami lájtosabb projektben egyedüli gitárosként végülis még előfordulhat, hogy használható, de a macera rész akkor is megmarad.
Na most te is annak a tipikus esete vagy, aki feltesz egy kérdést, majd totál leszarja a választ.
Akkor minek kérdezted?
Nem, nem lesz jó, egy próbára sem, csak kínlódás lesz, majd meglátod.
Egyébként nem értem ezt, nem csak csöves erősítők és vonal kimenet létezik a világon.
Vannak jó tranyós cuccok is.
Azt még nem írtad milyen stílusra kellene. MG-ből pl az MG100 fej, egy normálisabb 212 ládával nagyon jól tud szólni keményebb rockra, metálra.
eltaláltad a stilust :) szóval kombóval ne is próbálkozzak? Azzal olcsobban kijonnék...
Egyébként nem szarom le a választ, de azért nem raboltam bankot, ha érted...
Próbára mindenképpen rendes erősítő kellene. Arra, hogy a Marshall-t szarozzák nem kell figyelni, nincs igazuk :)
Nekem Marshall Valvestate van, 65w félig csöves, szerintem mocsok jó hangja van, ja, és a hangerőt 3,5-nél többre próbán dobos ésmég egy gitáros + basszer mellett sem tekertem... Ja és olcsóbban vettem, mint amennyiért egy 50W-os tranzisztorost osztogatnak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!