Hobo és Ganxsta Zolee? Ki képes a kettő között kapcsolatot felfedezni?
Figyelt kérdés
Sok zenekutató véleménye szerint vannak átfedések blues és rap zene között. Bár én annyira nem igazán tudnék most sokat említeni. Viszont az, hogy párhuzamot vonjunk Hobo munkássága és Ganxsta Zolee rapperkedése között az számomra furcsa. Sokak szerint mindkettő vulgáris, ám ez nem igaz. Ha jól vannak elhelyezve azok a vulgáris dolgok, valamit akarunk vele közvetíteni, nem csupán öncélú káromkodás, akkor rendben. Ám az említett rap sztár dalaiban öncélú és másokat mocskol. Vélemények?2013. dec. 3. 02:22
1/6 anonim válasza:
Nekem az a véleményem, hogy Ganxta Zolit nem lehet egy lapon említeni Hoboval.
Rapet nem hallgatok, az lehet, hogy tényleg vulgáris, de én a HBB dalaiban semmi ilyesmit nem fedeztem fel. Hobo szövegei költemények mély mondanivalóval, a blues pedig teljesen más, mint a rap.
Viszont régebben Ganxta ha jól emlékszem tolt rockzenét is, a rock és a blues között már van némi hasonlóság.
2/6 A kérdező kommentje:
Egyetértek Veled. A rap szövegek számomra nem többek káromkodásnál, bár nem hallgatom ezt a műfajt. Hobo dalai nagyon mélyek, igazi érzelmek, gyönyörű és szinte már költészet, bár ő ezt soha nem ismernél el a saját dalszövegeiről.
2013. dec. 3. 12:33
3/6 A kérdező kommentje:
Hobot én is nagyon szeretem, ezért furcsálltam, amikor egy ismerősöm párhuzamot vélt felfedezni a két ember között. Az egyik előadó, a másik ugyan lehet, hogy ebben a zenei műfajban tud valamit, de messze van az előadó művészet kategóriájától. Hobo világéletében erre a pályára született, mivel nagyon sok mondanivalója van, amit dalban közöl. Továbbá költők verseit szavalja önálló estjein közelebb hozva őket a közönséghez ezáltal. Ez akár kultúrmisszió is lehet.
2013. dec. 5. 10:44
4/6 anonim válasza:
Az lol, pedig a rap a legszövegcentrikusabb műfaj, pont ebbe lehet a legtöbb mély gondolatokat igazán megfogalmazni, csak hát nem mindegy kit hallgatsz, mert kb. ahány rapper annyi féle rap szám, kivéve a habi szarok. Ott egy Rhino, 2Arc, Funktasztikus stb.
5/6 A kérdező kommentje:
Szerintem olvasd el Ganxsta Zolee vagy Dopeman számait, amelyek hemzsegnek a káromkodástól. Ezzel nem is lenne baj, ha jól lenne elhelyezve, de nekem ez legtöbbször már túlmegy a jó ízlés határain. Ettől függetlenül akármilyen ember lehet, de a szövegei egy réteg számára íródtak. Ha valaki képes mégis értéket felfedezni bennük, akkor hallgassa.
2014. ápr. 29. 22:03
6/6 anonim válasza:
Hobo mitől vulgáris?
Ganxstát sosem szerettem, Hobo lemezei pedig nagyon jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!